ACL acuza "bombele" din Educatie si cere demisia lui Pricopie

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 16:07
2192 citiri
ACL acuza "bombele" din Educatie si cere demisia lui Pricopie

Alianta Crestin Liberala cere demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie, din cauza lipsei manualelor pentru clasele I si a II-a, precum si din cauza prevederii potrivit careia liceenii fara bacalaureat absolvit pot fi admisi la unele universitati.

ACL acuza, prin vocea vicepresedintelui sau, Raluca Turcan, cele "doua bombe care vor pulveriza guvernarea PSD pentru incompetenta, dispret si degringolada", odata cu inceperea anului scolar.

"2014 este al doilea an in care copiii de clasa I incep anul scolar fara manuale! 2014 este anul in care si copiii de clasa a II-a incep anul fara manuale.

Programa scolara a fost schimbata inca din iunie 2012, dar nici pana acum Guvernul Ponta, Ministerul Educatiei, nu au tiparit manualele pentru clasele I si a II-a", sustine deputatul PDL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta arata de ce nu sta in picioare explicatia privind aparitia contestatiilor in procedura de licitatie: "Licitatia a fost demarata abia in aprilie 2014, deci dupa doi ani de zile. Adevarul este ca au intarziat fara nicio scuza demararea procedurilor de licitatie dupa finalizarea schimbarii programei scolare".

Incepe scoala, dar razboiul continua in ce priveste licitatia pentru manuale

Raluca Turcan vorbeste si despre cea de-a doua "bomba" identificata in sitemul de invatamant din Romania: "unda verde pentru universitati in organizarea invatamantului postliceal in cadrul facultatilor".

"Aceasta masura este un nonsens pentru orice persoana cu logica si decenta. Ministerul a hotarat ca universitatile sa admita liceeni fara Bacalaureat in colegii universitare. In cazul in care vor promova examenul de bacalaureat vor putea intra direct in anul II de facultate", sustine vicepresedintele ACL pe politici in educatie.

Aceasta are si cateva intrebari pentru ministrul Remus Pricopie si pentru "seful copy-paste".

Ministrul Educatiei: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bac (Video)

"1. Cine evalueaza aceste postliceale?

2. Cum se organizeaza aceste postliceale? Unde sunt atelierele, cum se specializeaza practic cursantii?

3. Cum mai motivam elevii sa ia Bacalaureatul cand ei merg la facultate fara acest examen si intra dupa doi ani de postliceala direct in anul II?

4. Cum mai motivam copiii sa urmeze invatamantul profesional pentru a invata o meserie?", intreaba Raluca Turcan.

"Pentru toate acestea, cand va inaintati demisia, domnule Ministru al Educatiei? ACL solicita demisia Ministrului Educatiei Nationale pentru dispret, incompetenta si degringolada", incheie deputatul PDL.

E oficial: Ai, n-ai Bacalaureatul, poti sa te inscrii la universitate

Cei care isi doresc sa urmeze studii postliceale, desi nu au diploma de bacalaureat, o pot face, incepand din aceasta toamna, Ministerul Educatiei permitand inscrierea la colegii in cadrul universitatilor.

Ministerul a publicat marti in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor ce primesc absolventii de liceu fara diploma de bacalaurat. Dupa ce se inscriu la colegiu si daca iau examenul de bacalaurat, viitorii studenti se vor putea inscrie apoi direct in anul doi de facultate.

In ce priveste manualele pentru clasele I si a II-a, continua procedura pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#ACL bombe Educatie, #ACL manuale scolare, #ACL facultate fara Bac, #inscriere universitate fara Bacalaureat , #PDL