Carp, Stanomir si Postelnicu, in continuare sustinuti de PDL pentru CA al TVR

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 22:01
1920 citiri
Carp, Stanomir si Postelnicu, in continuare sustinuti de PDL pentru CA al TVR
Foto:ziuaveche.ro

Raluca Turcan a declarat miercuri ca PDL isi va pastra propunerile pentru CA al TVR si ca democrat-liberalii sunt interesati de urgentarea procedurilor pentru numirea noii conduceri a Televiziunii.

"Din punctul nostru de vedere, am spus foarte clar, ne mentinem propunerile pe care le-am avut pentru CA al SRTV. Sunt oameni care provin din societatea civila, oameni de un profesionalism, competenta si moralitate care nu pot fi puse la indoiala", a spus vicepresedintele PDL.

Raluca Turcan a precizat ca "domnul Zgonea ar trebui sa fie mai retinut in declaratii" pe aceasta tema, amintind de faptul ca actualul lider al Camerei spunea in iunie ca nu este nimic ilegal ca PDL sa nu aiba reprezentanti la TVR, insa ulterior CCR a declarat neconstitutionale aceste numiri.

"Domnul Zgonea de la tribuna Parlamentului a incurajat aceasta procedura de incalcare a legii de functionare a Televiziunii si Radioului Public. Domnul Zgonea in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor a demonstrat ca este primul care nu respecta legea in Romania si primul care se situeaza in felul acesta si in afara Constitutiei. In mod normal, asa cum am solicitat, PSD trebuia sa-i retraga sprijinul si sa nu mai avem un presedinte ca Valeriu Zgonea la conducerea Camerei Deputatilor", a comentat democrat-liberala.

Turcan a mentionat ca "evident" PDL este interesat de urgentarea procedurilor pentru numirea noii conduceri a SRTV.

"Evident ca PDL este interesat de urgentarea procedurilor. Va trebui foarte clar sa vedem ce se intampla cu deciziile luate de Consiliul de Administratie pentru un CA care a functionat in afara legii ar trebui sa aiba sub semnul intrebarii deciziile luate pana-n prezent. Probabil, justitia este cea care va hotari daca deciziile luate de actualul Consiliu de Administratie ( al SRTV n.r.) se mentin sau nu", a conchis Raluca Turcan.

Propunerile PDL pentru CA al TRV sunt Radu Carp, Ioan Stanomir, Andrei Postelnicu - titulari si Paul Calin Botez, Cristian Blana, Ion Lucan Catrina - supleanti.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca saptamana viitoare, marti sau cel tarziu miercuri, va avea loc sedinta Parlamentului pentru numirea noului Consiliu de Administratie al TVR in concordanta cu decizia CCR, care a declarat neconstitutionala procedura de numire a opt persoane in iunie.

Decizia nr.783 a fost publicata marti seara pe site-ul CCR si urmeaza a fi publicata si in MOf.. Publicarea ei va atrage incetarea efectelor hotararii Parlamentului din 26 iunie 2012 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Televiziune, astfel ca cei 8 membri propusi de grupurile politice si votati in plen isi pierd automat mandatul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#reprezentanti PDL CA TVR , #PDL