Coruptie in Educatie: R. Turcan arata spre Pricopie si Andronescu

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 22:45
3011 citiri
Coruptie in Educatie: R. Turcan arata spre Pricopie si Andronescu
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Deputatul PDL Raluca Turcan vorbeste despre scandalul de coruptie din invatamantul romanesc, dupa cazul invatatoarei care a cerut bani pentru cadouri de Craciun, aratand in acest sens catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie si fostul ministru Ecaterina Andronescu.

"Nici astazi (vineri - n.red.), ministrul Pricopie nu a venit cu o solutie pentru rezolvarea problemei coruptiei in scoli. Cu fiecare caz devoalat al retelelor de coruptie in scoala, Pricopie si Andronescu nu au facut decat sa nege existenta acestui fenomen", spune vicepresedintele PDL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Raluca Turcan considera ca, dupa scandalul "invatatoarei spagare", ministrul Educatiei a incercat vineri "sa-si arate forta intr-un sistem slabit, aproape la pamant, fara o solutie concreta".

In continuare, vicepresedintele democrat-liberal noteaza ca PDL ii cere ministrului Educatiei sa prezinte propriile solutii, supuse dezbaterii, pentru diminuarea coruptiei in sistem. Deputatul vine si cu o solutie pentru aceste probleme din sistemul de invatamant.

"Codul de Etica poate fi sursa solutiilor in rezolvarea acestei probleme", mai spune Raluca Turcan.

Pricopie, apel catre parinti: Aveti curajul de a spune! Mama denuntatoare e de admirat

Fara coruptie in invatamant? Masurile dure pe care le anunta Ministerul

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a vorbit, vineri, despre cazul invatatoarei spagare din Capitala, sustinand ca niste schimbari importante vor fi facute in legislatie pentru a combate cazurile de coruptie din invatamant.

Pricopie a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca invatatoarea se poate intoarce oricand in sistemul de invatamant, din cauza legislatiei lacunare, si a anuntat ce masuri intentioneaza sa ia pentru ca aceste lucruri sa nu mai fie posibile.

"Prima tema pe care am dat-o ministerului este sa faca un text de lege, ca persoanele cu contractul de munca desfacut sa nu mai poate reveni in invatamant. Altfel ne vom trezi cu acesti oameni inapoi in sistem", a explicat ministrul Educatiei.

Invatatoarea spagara a fost demisa (Video)

Consiliul de Administratie al scolii numarul 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, vineri, demiterea invatatoarei spagare Dana Blandu.

Intrucat invatatoarea nu a vrut sa isi dea demisia in urma izbucnirii scandalului generat de faptul ca le-a cerut bani pentru cadouri parintilor, conducerea scolii a fost nevoita sa decida soarta acesteia in Consiliul de Administratie.

F.N.

Citește și:
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
#Raluca Turcan coruptie scoala, #Turcan coruptie Remus Pricopie, #Raluca Turcan invatatoare spagara , #PDL