Invitatii Ziare.com: Raluca Turcan: PSD nu doarme si nu se scarpina la nas. PSD loveste!

Luni, 16 Februarie 2015, ora 11:42
8387 citiri
Invitatii Ziare.com: Raluca Turcan: PSD nu doarme si nu se scarpina la nas. PSD loveste!
Foto: Arhiva personala Raluca Turcan

In timp ce toata lumea statea cu ochii atintiti la spectacolul pus in scena de politicieni suspectati de probleme cu legea, PSD lovea puternic in domenii cheie.

PSD a demarat politizarea la varf a scolii romanesti prin pseudo-concursurile pentru ocuparea functiilor de inspectori generali. Concursuri incepute ilegal deoarece, conform metodologiei, fiecare candidat trebuia sa depuna un certificat medical, conform art. 234, alin (1) din LEN 1/2011.

Formularul specific nu fusese elaborat de Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii. Prin urmare, dosarele puteau fi contestate. Printr-un efort comun, Opozitia, mass media si oamenii precupati de educatie au reusit sa determine Guvernul sa elaboreze formularul.

Insa graba a stricat treaba si formularul a fost elaborat prost. Au emis ordinul numai pentru functiile de conducere, indrumare, control si nu au precizat incompatibilitatile de ordin medical, ceea ce inseamna ca medicii care vor completa fisa nu o pot face in cunostinta de cauza.

Oricum, actiunea PSD arata clar lipsa de profesionalism, seriozitate si viziune. La toata valva cu formularul s-a mai adaugat o metodologie de concurs aprobata pe ascuns, fara dezbatere, cu prevederi interpretabile ce par a fi dedicate unor persoane care trebuie sa se aseze pe posturi caldute conform unor aranjamente politice. Probabil inainte de caderea guvernului Ponta.

Odata asezati inspectorii pe functii, acestia au liber la concursurile de directori si directori adjuncti, transferati direct prin Ordonanta 49 de la scoala la inspectorate.

Paralel cu tot acest proces, balbait, dar bine tintit pentru clientela de partid, apare si un ordin de ministru, semnat de Sorin Cimpeanu, dar neasumat, ci pasat de la o persoana la alta. Prin acest ordin urmau sa fie desfiintate circa 5.000 de posturi din invatamantul preuniversitar. Desfiintate la gramada, fara preocupare pentru functionarea normala a scolilor.

Aceasta mutare a fost generata de doua aspecte, presante si delicate pentru PSD: bugetul mic, cu consecinta directa in subfinantarea scolii, si cresterile salariale promise profesorilor in primavara. Singura solutie gasita de ei a fost ca pentru cei 5% in plus la salarii, din primavara, sa fie trimisi in somaj 5.000 de oameni.

O clara sacrificare a calitatii serviciilor oferite de scoala. Solutia pentru rezolvarea problemei nu era ascunsa, nici greu de intuit. Ea consta in cresterea finantarii per-elev, salarizarea pe criterii de performanta si reducerea risipei. PSD a ales somajul si presiunile asupra directorilor ca solutii de stanga pentru incadrarea in cheltuieli.

Alaturi de Ministrul Educatiei, nici doamna ministru Rovana Plumb nu doarme cand toata lumea priveste la telenovela scarpinatului (gestul facut in mod repetat de Elena Udrea - n.red.). In loc sa creasca lupta impotriva evaziunii fiscale si sa apere drepturile celor care muncesc cinstit, a demarat politizarea intregului sistem prin reorganizari de institutii.

Prin ordonanta de urgenta (cum altfel) a desfiintat Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, a creat un mutant, numit Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, cu tinta directa POLITIZAREA DE SUS PANA JOS.

Anihilarea Inspectiei Muncii inseamna liber la evaziune si frauda! Inspectia Muncii este esentiala in combaterea fenomenului fraudei fiscale, care se ridica la 14,6% din PIB, bani suficienti pentru domenii precum - Educatie, Sanatate si Dezvoltare. In loc de combatere a fraudei, PSD mizeaza pe politizare.

Concluzia este clara: PSD-ului ii convin spectacolele televizate si lipsa de vigilenta. In spatele perdelelor de fum din ultima perioada, cand dezbaterea publica s-a dus spre tinte false, PSD a avut un singur obiectiv - politizarea unor domenii si institutii cheie, impotriva interesului public atat de agresiv clamat in cei aproape 3 ani de cand guverneaza Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Raluca Turcan certificat inspectori scolari, #Raluca Turcan PSD politizare, #Raluca Turcan ordin concedieri educatie , #PDL