PDL cere demisia ministrului Educatiei - acuzatii grave despre ancheta DNA de la Bacalaureat

Luni, 14 Iulie 2014, ora 22:25
2918 citiri
PDL cere demisia ministrului Educatiei - acuzatii grave despre ancheta DNA de la Bacalaureat
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

"Indolenta si nepasarea" ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sunt de vina pentru haosul diplomelor de Bacalaurat, si nu ancheta DNA in acest caz, este de parere vicepresedintele PDL Raluca Turcan, care ii cere demisia acestuia.

"Demisia ministrului Educatiei ar fi un gest de asumare minor pentru dezastrul generat in invatamant", spune deputatul PDL, intr-un comunicat remis Ziare.com, adugand ca Remus Pricopie are acesta optiune "pentru a-si asuma degringolada generata in randul absolventilor examenului de bacalaureat din acest an".

Raluca Turcan il acuza pe ministru de "indiferenta, indolenta si incoerenta cu care a tratat problema diplomelor de Bac din februarie si pana acum".

Vicepresedintele PDL sustine ca i-a atras atentia ministrului Educatiei inca din luna februarie cu privire la ancheta desfasurata de DNA in cazul contractului de tiparire a diplomelor de Bacalaureat.

"Problema diplomelor trebuie rezolvata urgent pentru ca elevii care iau examenul de bacalaureat in anul 2014 sa nu aiba de suferit. Am sugerat, inca din luna februarie, ca Imprimeria Nationala sau Imprimeria BNR ar trebui sa fie responsabile pentru tiparirea diplomelor. Sase luni mai tarziu, a devenit clar ca ministrului Educatiei nu numai ca nu ii pasa de absolventii de Bac din acest an, ba chiar ii sfideaza.

Mai mult, Ministerul Educatiei a complicat si mai mult viata absolventilor, parintilor lor prin emiterea unui ordin de ministru in data de 11 iulie care face, practic, inutilizabile adeverintele deja emise pentru a proba ca absolventul de liceu a luat examenul de bacalureat", a mai afirmat deputatul PDL.

Vicepresedintele democrat-liberal sustine ca "elevii nu mai stiu ce adeverinta este corecta si valida si nu stiu daca vor fi primiti la inscriere la universitati doar pe baza acestor adeverinte".

"Cu siguranta, ministrul Pricopie nu poate plati pentru stresul provocat elevilor si parintilor de ministerul pe care il conduce decat prin demisie.

Inventatorii 'celei de a treia sesiuni de Bacalaureat' ar trebui sa stie foarte bine ca universitatile serioase din strainatate, la care elevi romani eminenti vor sa studieze, nu sunt familiarizate cu 'smecheriile' si 'inovatiile pentru mascarea esecului' marca PSD", mai spune Raluca Turcan.

BAC 2014: Promovatii primesc adeverinte, nu diplome, din cauza anchetei DNA

Cei au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea de vara vor primi adeverinte in locul diplomelor, dupa ce DNA a demarat o ancheta privind monopolul unei companii private legat de tiparirea documentelor.

Procurorii DNA ancheteaza felul in care dirma Romdidac a primit dreptul exclusiv de a tipari diplome scolare si universitare, incepand din anul 2002.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni îniante de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni îniante de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#PDL demisie Remus Pricopie, #Raluca Turcan demisie ministrul Educatiei, #DNA diplome Bac, #demisie Pricopie scandal diplome Bac , #PDL