PDL: Demiterea directorului IGR, executata la comanda lui Victor Ponta

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 17:23
1967 citiri
PDL: Demiterea directorului IGR, executata la comanda lui Victor Ponta
Foto: Arhiva

PDL a anuntat ca il cheama pe ministrul Mihnea Costoiu in fata comisiei pentru invatamant a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii cu privire la demiterea directorului IGR pe care democrat liberalii o considera ca fiind represiva si executata la comanda.

PDL a depus o cerere de audiere a ministrului Costoiu si a directorului IGR demis Stefan Marincea, a anuntat joi vicepresedintele PDL Raluca Turcan, potrivit unui comunicat.

"PDL a facut acest demers pentru ca demiterea directorului IGR este represiva si executata la comanda lui Victor Ponta, ca urmare a declaratiilor facute de director Marincea pe subiectul Rosia Montana care nu au fost pe placul guvernului USL. Directorul a fost o voce auzita pe acest subiect, abordat de USL cu minciuni, date false, ilegalitati, pentru manipularea cetatenilor si pentru a servi intereselor unor politicieni", a spus Raluca Turcan.

Marincea, dupa demiterea de la IGR: Cineva are o imagine falsa ca as fi un adversar al unui anumit proiect minier

Raluca Turcan a sustinut ca, potrivit codului Muncii, pentru persoane aflate in posturi de conducere, este necesar un preaviz de 30 de zile.

"Cu toate acestea, Mihnea Costoiu a primit un ordin pe care l-a executat fara sa comenteze. In consecinta, prin fax, directorul IGR a fost demis. Nici macar pretextul invocat nu a avut baza legala. Majoritatea de 70% in Parlament face Guvernul USL sa nu aiba nici cea mai mica problema cu incalcarea legii. (...) Lui Mihnea Costoiu i-a fost suficienta o singura remarca in sedinta de guvern din partea lui Victor Ponta si a incalcat din nou legea. Legea a devenit din nou auxiliara, un moft", a spus Raluca Turcan.

A.C.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Raluca Turcan PDL concediere comanda, #PDL concediere director IGR comanda Ponta, #Mihnea Costoiu Stefan Marincea audiati , #PDL