R. Turcan: Andronescu amana decizia in cazul plagiatului, este un simplu membru de partid

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 22:16
2326 citiri
R. Turcan: Andronescu amana decizia in cazul plagiatului, este un simplu membru de partid

Deputatul PDL Raluca Turcan considera ca amanarea unei decizii in cazul plagiatului prim-ministrului Victor Ponta, de catre ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, demonstreaza ca senatorul PSD este "un simplu membru de partid".

"Este de neinteles de ce ii trebuie atat de mult timp ministrului Educatiei, doamnei Ecaterina Andronescu, sa se pronunte clar si fara echivoc in legatura cu raportul Universitatii Bucuresti privind plagiatul domnului Victor Ponta", afirma deputatul PDL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta considera ca Ecaterina Andronescu se afla intre "ciocanul" opiniei publice si a dovezilor de plagiat si "nicovala" partidului sau, astfel ca ezita sa ia o decizie.

"Prin urmare, amana momentul unei decizii catre care duc toate dovezile de pana acum, inclusiv raportul inaintat de Universitatea Bucuresti, miercurea trecuta: domnul Ponta a plagiat si trebuie sa i se retraga titlul de doctor!", noteaza Raluca Turcan.

Democrat-liberala considera ca, potrivit legii, ministrului Educatiei ii revine "cinstea" in cazul demnitarilor.

"Doamna Andronescu nu avea nevoie nici macar de o zi sa intarzie anuntul retragerii titlului si nici de mai multe pentru a cere 'determinare juridica'. Au trecut cinci zile, timp in care s-a rezumat sa spuna ca a citit raportul Universitatii Bucuresti.

Doamna Andronescu, in calitate de ministru si demnitar PSD, si-acum din nou ministru, cunoaste foarte clar legea, mai ales ca discutam de aproape o jumatate de an despre calitatea de plagiator a primului ministru, probata, dovedita si bine sintetizata acum in raportul UB", afirma deputatul PDL, care este de parere ca toleranta publica a Ecaterinei Andronescu "poate pleca de la premisa ca domnia sa intarzie o decizie ferma in calitate de colega de partid cu primul ministru si ca subalterna a acestuia in Guvern".

"Astazi doamna ministru trebuie sa anunte retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, proband ca, in cele din urma, onestitatea si respectarea legilor trebuie sa primeze in fata furtului, a ignorarii legilor statului si a intereselor de partid. Din nefericire, cu fiecare zi care trece, doamna Andronescu ne demonstreaza ca inainte de a fi ministru este membru de partid", conchide Raluca Turcan.

F.N.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...