R. Turcan apara doua directoare de scoala, amenintate cu demiterea de USL

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 18:51
2494 citiri
R. Turcan apara doua directoare de scoala, amenintate cu demiterea de USL

Deputatul PDL de Sibiu, Raluca Turcan, ataca Uniunea Social Liberala pentru amenintarea cu demiterea a doua directoare de scoala din judetul Sibiu, care au participat alaturi de vicepresedintele democrat-liberal la o serbare de Halloween.

"Inspectorul scolar general al judetului Sibiu a cerut demisia imediata a doua directoare de scoli din Sibiu pentru ca au participat, alaturi de mine, la o serbare de Halloween. O serbare care nu a avut nimic politic, care nu a afisat nici un insemn politic si la care cuvantul politica nu a fost rostit. O serbare facuta pentru a aduce putina bucurie in viata copiilor", a precizat Raluca Turcan, prin intermediul unui comunicat remis vineri Ziare.com.

Aceasta a subliniat ca, in ultimii opt ani, a fost alaturi de scolile din Sibiu si ca niciodata nu a folosit scoala in mod politic.

Demisia, ceruta "in cel mai pur stil securist si comunist"

"Acum, inspectorul scolar general a trecut la represalii impotriva unor directoare de scoala - amenintari, presiuni. Greseala lor capitala, in viziunea inspectorului, a fost ca s-au afisat cu mine. Demisia sau demiterea - li s-a transmis acestor directoare, in cel mai pur stil securist si comunist.

Performanta a ajuns sa nu mai conteze in regimul USL. Criteriile de evaluare au ajuns sa nu existe in regimul USL. Presiunile politice, teroarea politica - este tot ce conteaza in regimul USL", a mai afirmat deputatul PDL, prin intermediul comunicatului.

Democrat-liberala considera ca celor doua directoare li se face astfel "o nedreptate monstruoasa", motiv pentru care solicita ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, "demiterea imediata a inspectorului scolar general al judetului Sibiu".

Nu in ultimul rand, vicepresedintele PDL a anuntat ca va face plangere penala impotriva Inspectoratului Scolar General din Sibiu, pentru abuz in serviciu, amenintare si santaj.

Raluca Turcan a organizat si a luat parte, miercuri, cu ocazia sarbatorii Halloween, la o petrecere care a avut loc la Centrul Cultural Habitus, din Sibiu.

Printre participanti s-au aflat si 120 de copii de la Scoala Radu Selejan din cartierul Vasile Aron si de la Scoala nr. 23 din cartierul Tiglari.

F.N.

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...