R. Turcan: Demisia lui Andronescu si retragerea titlului de doctor lui Ponta, pentru onoare

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 17:17
3375 citiri
R. Turcan: Demisia lui Andronescu si retragerea titlului de doctor lui Ponta, pentru onoare

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a cerut, duminica, demisia ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, si retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, "ca un gest de onoare pentru sistemul educational romanesc".

"Victor Ponta este incapabil sa numeasca o persoana in calitate de ministru al Educatiei, care sa vizeze reforma sistemului de educatie. Victor Ponta a inceput cu nominalizarea Corinei Dumitrescu, o persoana cu probleme in CV si care nici macar n-a ajuns sa fie desemnata oficial ministru al Educatiei", a declarat Turcan.

Ea a continuat inventarul cu Ioan Mang, "ministrul plagiator dovedit", "cu cel mai scurt mandat de ministru al Educatiei".

Despre ministrul interimar Liviu Pop, Raluca Turcan a afirmat ca "a avut un unic mandat: albirea lui Victor Ponta si scaparea acestuia de greul plagiat care ii apasa pe umeri".

"Lipsit de alte idei, Victor Ponta a ajuns din nou la ministrul Ecaterina Andronescu, care a dovedit ca nu poate sa urmareasca predictibilitatea, continuitatea si coerenta in sistemul de invatamant", este de parere democrat-liberala.

Deputatul PDL a mai spus ca, la instalare, Guvernul Ponta "a gasit toate lucrurile pregatite pentru inceperea sub bune auspicii a clasei pregatitoare", dar a facut o serie de greseli ce au creat "haosul in sistemul educational".

Printre aceste greseli, Raluca Turcan a amintit: demiterea conducerii Institutului pentru Stiinte ale Educatiei, anularea licitatiei pentru mobilierul scolar, stoparea procedurilor de formare a cadrelor didactice, modificarea procedurilor de ocupare a posturilor si "epurarea politica" in randurile inspectorilor si ale directorilor scolari.

Democrat-liberala a mentionat, de asemenea, descurajarea invatamantului profesional, prin desfiintarea scolilor profesionale si introducerea bacalaureatului profesional, precum si intarzierea cu o saptamana a inceperii anului scolar.

Concluzionand, vicepresedintele PDL a pretins, in numele partidului, demisia Ecaterinei Andronescu, retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, revenirea la sistemul de clasificare a universitatilor si verificarea titlurilor universitare.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...