R.Turcan: Revizuirea Constitutiei trebuie tratata cu responsabilitate de toti politicienii

Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:51
947 citiri
R.Turcan: Revizuirea Constitutiei trebuie tratata cu responsabilitate de toti politicienii
Foto: Arhiva

Deputatul PDL, Raluca Turcan, sustine ca proiectul de revizuire a Constitutiei inaintat de presedintele Romaniei Consiliului Legislativ reprezinta prima initiativa coerenta si serioasa de modificare a Legii fundamentale care a fost adusa in dezbatere in acest an.

"Desi Revizuirea Constitutiei a fost recunoscuta ca necesara intrucat s-a dovedit, in mai multe randuri, ca actuala Lege fundamentala are carente serioase, ea a ramas pana acum in stadiul de intentie. A fost infiintata chiar si o Comisie Parlamentara cu acest scop, care insa n-a functionat nicio zi. Prin proiectul lansat de Presedinte, revizuirea Constitutiei intra in linie dreapta si ideal ar fi ca procesul de modificare a Legii fundamentale sa se incheie in mandatul 2008-2012", a declarat Raluca Turcan potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Vezi cum isi sustine Basescu modificarile la Constitutie: mandatul meu nu e vizat!

Deputatul PDL crede ca proiectul inaintat de seful statului, pe langa faptul ca isi propune reglementarea eficienta a raporturilor intre institutiile statului (Parlament, Guvern si Presedintie), vizeaza imbunatatirea Legii fundamentale pornind de la ceea ce au votat romanii la referendumul pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

"In ciuda obiectiilor reprezentantilor USL fata de viziunea Presedintelui, eu cred ca normal si corect ar fi sa existe un dialog intre Putere si Opozitie, astfel incat din dezbatere sa rezulte o Constitutie pentru o Romanie a viitorului si nu o Romanie a trecutului. E nevoie de maxima responsabilitate din partea partidelor parlamentare, care trebuie sa gaseasca terenul comun pentru actiune intr-o chestiune cu adevarat de interes national", conchide Turcan.

Proiectul lui Basescu de Constitutie - presedinte mai puternic, parlamentari neprotejati

Presedintele Traian Basescu a prezentat miercuri de la Palatul Cotroceni propunerea de revizuire a Constitutiei trimisa spre avizare Consiliului Legislativ, apoi Parlamentului.

Seful statului a prezentat principalele modificari pe care le-ar aduce noua lege fundamentala, cele mai importante dintre ele fiind modificari importante in structura unor institutii ale statului, incepand cu introducerea unui parlament unicameral cu maxim 300 de membri, pana la prevederi referitoare la functionarea acestora - cum ar fi suspendarea presedintelui doar cu avizul obligatoriu, nu consultativ al Curtii Cinstitutionale, eliminarea acordului Parlamentului privind anchetele sau perchezitiile la adresa membrilor Legislativului sau acordul dintre presedinte si premier pentru numirea unor noi ministri, in cazul unei remanieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Raluca Turcan revizuire Constitutie, #Traian Basescu revizuire Constitutie , #PDL