Raluca Turcan a gasit metodele pentru modernizarea PD-L

Marti, 03 Mai 2011, ora 12:34
1027 citiri
Raluca Turcan a gasit metodele pentru modernizarea PD-L

Modernizarea PD-L poate fi realizata daca membrilor care vor ocupa functii publice li se va evalua performanta, daca comunicatori vor fi oameni cu expertiza si credibilitate si daca se va realiza institutionalizarea mecanismelor de comunicare dintre electorat si partid, sustine deputatul Raluca Turcan.

Raluca Turcan subliniaza faptul ca in PD-L lipseste o dezbatere interna despre modernizarea partidului, drept urmare in urma unor discutii pe care le-a avut cu colegii a lansat trei propuneri care ar putea rezolva problema.

Este vorba de evaluarea performantei pe functia publica, sustinerea in prima linie de comunicare a partidului a oamenilor cu expertiza si cu credibilitate politica si institutionalizarea mecanismelor de comunicare dintre electorat si partid si cresterea rolului organizatiilor locale.

Raluca Turcan sustine ca reprezentantii PD-L din functii publice trebuie sa aduca beneficii de imagine partidului.

"Este vorba de evaluarea performantei pe functia publica - reprezentantii PDL din functii publice trebuie sa aduca beneficii de imagine partidului, nu costuri; iar pentru erori, trebuie sanctiuni clare, in paralel cu crearea unor mecanisme de incurajare politica a performantei pe functia publica", noteaza Raluca Turcan pe blogul personal.

Deputatul PD-L subliniaza necesitatea unor oameni competenti care sa fie comunicatori.

"Sustinerea in prima linie de comunicare a partidului a oamenilor cu expertiza si cu credibilitate politica care sa promoveze reformele si sa le implementeze la nivel local", mai scrie democrat liberala.

De asemenea, Raluca Turcan crede ca organizatiile locale trebuie sa imbunatateasca dialogul dintre PD-L si electorat.

"Institutionalizarea mecanismelor de comunicare dintre electorat si partid si cresterea rolului organizatiilor locale in acest proces de comunicare. Organizatia locala este nu doar un canal de circulatie a informatiilor dinspre electorat catre partid, ci si decide solutii pentru imbunatatirea dialogului dintre PD-L si electorat.

PD-L ii implica astfel pe romani in elaborarea deciziei politice, tinand cont de punctul de vedere al oamenilor pentru actiunile politice care le influenteaza viata", conchide Raluca Turcan.

Citeste si:
Stelian Ion îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele ajută PSD să revină la putere. Adevăratul artizan al USL 2.0”
Stelian Ion îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele ajută PSD să revină la putere. Adevăratul artizan al USL 2.0”
Fostul ministru USR PLUS al Justiției Stelian Ion a lansat miercuri 22 septembrie un atac dur la adresa președinteului Klaus Iohannis după ce acesta din urmă a anunțat că îl susține pe...
Reacția lui Dan Barna după ce premierul l-a acuzat că nu a încurajat campania de vaccinare: „Stop dezinformării”
Reacția lui Dan Barna după ce premierul l-a acuzat că nu a încurajat campania de vaccinare: „Stop dezinformării”
Copreședintele USR PLUS Dan Barna a reacționat miercuri, 22 septembrie, după ce premierul Florin Cîțu l-a criticat la finalul ședinței de guvern pe acesta și alți reprezentanți ai USR...
Sursa: Ziare.com