Raluca Turcan: Alegerea primarilor intr-un singur tur reduce costurile

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 15:51
4025 citiri

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat vineri ca legea primarilor intr-un singur tur va simplifica votul si va reduce costurile.

"Pe langa simplificarea votului si reducerea cheltuieilor din banii statului, al doilea argument e legat de punerea in acord a procedurilor de vot pentru functiile alese. Avem vot intr-un singur tur la presedintii de CJ, avem un vot pentru Parlament, e bine sa avem vot intr-un singur tur si la primari.

Al treilea argument e legat de interesul pentru eficientizarea si simplificarea scenei politice. De asemenea, votul intr-un singur tur duce la guvernari stabile - fie ca vorbim de guvernari locale, fie de guvernari nationale", a declarat vineri Raluca Turcan.

Deputatul PDL a reiterat ca alegerea primarilor intr-un singur tur va aduce guvernari locale si guvernari nationale stabile, asa cum se intampla in Marea Britanie si in SUA.

"As vrea de asemenea sa remarc faptul ca PSD a facut un joc neutru in Parlament in legatura cu aceasta modificare a legii. PNL a fost cel care s-a opus si a contestat. PSD nu. Si asta dintr-un motiv simplu: odata cu introducerea acestui tip de vot, PNL a devenit ostatic la PSD. Partidul mai mic a devenit ostatic al partidului mai mare. Din acest moment, PSD va putea sa joace mult mai dur fata de PNL, iar PNL va trebui sa inghita multe umilinte de acum incolo.

La toate acestea trebuie sa adaug o consecinta logica a introducerii acestui tip de vot: votul intr-un singur tur la primari face din PSD si PNL o structura mai omogena. Odata cu votul intr-un singur tur, pentru USL se prezinta perspectiva de a se transforma in partid, deci de a face fuziunea dintre PSD si PNL", a conchis Raluca Turcan.

Primarii vor fi alesi dintr-un singur tur - Basescu a promulgat legea

Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, legea pentru alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, care urmeaza sa produca efecte chiar la alegerile de anul viitor.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Raluca Turcan alegeri primari, #alegere primari singur tur , #PDL