Raluca Turcan: Alegerea primarilor intr-un singur tur reduce costurile

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 15:51
4041 citiri

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat vineri ca legea primarilor intr-un singur tur va simplifica votul si va reduce costurile.

"Pe langa simplificarea votului si reducerea cheltuieilor din banii statului, al doilea argument e legat de punerea in acord a procedurilor de vot pentru functiile alese. Avem vot intr-un singur tur la presedintii de CJ, avem un vot pentru Parlament, e bine sa avem vot intr-un singur tur si la primari.

Al treilea argument e legat de interesul pentru eficientizarea si simplificarea scenei politice. De asemenea, votul intr-un singur tur duce la guvernari stabile - fie ca vorbim de guvernari locale, fie de guvernari nationale", a declarat vineri Raluca Turcan.

Deputatul PDL a reiterat ca alegerea primarilor intr-un singur tur va aduce guvernari locale si guvernari nationale stabile, asa cum se intampla in Marea Britanie si in SUA.

"As vrea de asemenea sa remarc faptul ca PSD a facut un joc neutru in Parlament in legatura cu aceasta modificare a legii. PNL a fost cel care s-a opus si a contestat. PSD nu. Si asta dintr-un motiv simplu: odata cu introducerea acestui tip de vot, PNL a devenit ostatic la PSD. Partidul mai mic a devenit ostatic al partidului mai mare. Din acest moment, PSD va putea sa joace mult mai dur fata de PNL, iar PNL va trebui sa inghita multe umilinte de acum incolo.

La toate acestea trebuie sa adaug o consecinta logica a introducerii acestui tip de vot: votul intr-un singur tur la primari face din PSD si PNL o structura mai omogena. Odata cu votul intr-un singur tur, pentru USL se prezinta perspectiva de a se transforma in partid, deci de a face fuziunea dintre PSD si PNL", a conchis Raluca Turcan.

Primarii vor fi alesi dintr-un singur tur - Basescu a promulgat legea

Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, legea pentru alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, care urmeaza sa produca efecte chiar la alegerile de anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Raluca Turcan alegeri primari, #alegere primari singur tur , #PDL