Raluca Turcan: Alegerea primarilor intr-un singur tur reduce costurile

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 15:51
3748 citiri

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat vineri ca legea primarilor intr-un singur tur va simplifica votul si va reduce costurile.

"Pe langa simplificarea votului si reducerea cheltuieilor din banii statului, al doilea argument e legat de punerea in acord a procedurilor de vot pentru functiile alese. Avem vot intr-un singur tur la presedintii de CJ, avem un vot pentru Parlament, e bine sa avem vot intr-un singur tur si la primari.

Al treilea argument e legat de interesul pentru eficientizarea si simplificarea scenei politice. De asemenea, votul intr-un singur tur duce la guvernari stabile - fie ca vorbim de guvernari locale, fie de guvernari nationale", a declarat vineri Raluca Turcan.

Deputatul PDL a reiterat ca alegerea primarilor intr-un singur tur va aduce guvernari locale si guvernari nationale stabile, asa cum se intampla in Marea Britanie si in SUA.

"As vrea de asemenea sa remarc faptul ca PSD a facut un joc neutru in Parlament in legatura cu aceasta modificare a legii. PNL a fost cel care s-a opus si a contestat. PSD nu. Si asta dintr-un motiv simplu: odata cu introducerea acestui tip de vot, PNL a devenit ostatic la PSD. Partidul mai mic a devenit ostatic al partidului mai mare. Din acest moment, PSD va putea sa joace mult mai dur fata de PNL, iar PNL va trebui sa inghita multe umilinte de acum incolo.

La toate acestea trebuie sa adaug o consecinta logica a introducerii acestui tip de vot: votul intr-un singur tur la primari face din PSD si PNL o structura mai omogena. Odata cu votul intr-un singur tur, pentru USL se prezinta perspectiva de a se transforma in partid, deci de a face fuziunea dintre PSD si PNL", a conchis Raluca Turcan.

Primarii vor fi alesi dintr-un singur tur - Basescu a promulgat legea

Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, legea pentru alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, care urmeaza sa produca efecte chiar la alegerile de anul viitor.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com