Raluca Turcan, despre Codul Etic: Marcheaza diferenta dintre PDL si USL

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 17:49
1149 citiri
Raluca Turcan, despre Codul Etic: Marcheaza diferenta dintre PDL si USL

Deputatul PDL Raluca Turcan spune despre Codul Etic, adoptat luni de coducerea democrat liberala, ca "marcheaza, din nou, diferenta dintre PDL si partidele din USL, in ceea ce priveste raportarea la problema corectitudinii in politica".

"Adoptarea de catre Biroul Permanent al PDL a codului etic al partidului e un pas inainte in ceea ce priveste dezvoltarea culturii organizationale moderne in partid. Codul e explicit si sever, precizand atat abaterile posibile (21 la numar, majoritatea in legatura cu fapte sau suspiciuni de coruptie), cat si sanctiunile aferente. Si e un moment care marcheaza, din nou, diferenta dintre PDL si partidele din USL in ceea ce priveste raportarea la problema corectitudinii in politica", scrie Raluca Turcan pe blogul personal.

Deputatul considera ca, prin adoptarea acestui cod, PDL arata "dorinta de a-i sanctiona pe cei asupra carora exista dovezi sau suspiciuni intemeiate de coruptie".

"PDL, asa criticat cum este pentru unele dintre persoanele care au ajuns in functii publice, arata dorinta de a crea mecanisme reale pentru a promova oameni corecti si competenti si pentru a-i sanctiona pe cei asupra carora exista dovezi sau suspiciuni intemeiate de coruptie.

PSD si PNL, cu toata batalia lor retorica pentru integritate si impotriva coruptiei, raman in zona mocirloasa a coruptiei de partid. Teoria spune ca partidele se reformeaza mai mult in Opozitie decat la Putere, insa pentru PSD si PNL constatam ca teoria nu se verifica. Desi in Opozitie, aceste partide nu sunt interesate in mod real de descurajarea si eliminarea coruptiei din propriile randuri, de parca ar fi compuse din clone ale Albei ca Zapada", mai noteaza deputatul democrat liberal.

Raluca Turcan crede ca PDL poate sa fie un model pentru PSD si PNL.

"De aceea, gestul PDL (care ramane sa treaca proba aplicarii practice) ar trebui sa constituie un model pentru PSD si PNL. Daca Opozitia il ignora, vom sti cu certitudine ca isi doresc sa exercite o guvernare la fel de corupta precum cea din vremea lui Adrian Nastase", conchide Raluca Turcan.

PDL a adoptat Codul Etic - vezi sanctiunile pentru coruptie si colaborarea cu Securitatea

PDL a adoptat luni Codul Etic al partidului, o premiera pe scena politica romaneasca, prin care democrat liberalii se angajeaza ca atunci cand apar probleme de integritate, cu sau fara conotatie penala, sa reactioneze rapid, clar si in termen scurt, a declarat luni Monica Macovei.

I.U.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...