Raluca Turcan, despre turnatoria la Fisc: O noua Securitate

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:30
1848 citiri
Raluca Turcan, despre turnatoria la Fisc: O noua Securitate

Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, considera ca ideea unei legi a denuntatorului la Fisc este "nastrusnica, stupida si periculoasa". Ea se teme ca se va inventa "o noua Securitate".

Romanii care vor transmite Fiscului informatii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilitati, asa cum se intampla si in alte state, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Liviu Voinea, care va studia legislatia "denuntatorului" din Suedia.

Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, spune, la RFI Romania, ca "ideile acestea nastrusnice ale Guvernului legate de recompense fiscale pentru cei care-si toarna vecinii la Fisc sunt stupide si periculoase".

"E vorba, practic, de o gandire de tip securist, care urmareste sa transforme romanii in turnatori la ANAF. Practic, se inventeaza o noua Securitate. Inainte de revolutie, aveam turnatoria politica, acum Guvernul Ponta doreste sa inventeze turnatoria fiscala. Daca vrea sa stopeze evaziunea fiscala, Guvernul USL trebuie sa intervina pe cateva domenii foarte clare: comertul cu produse petroliere, cu alcool, cu tutun, comertul cu cereale. Astea sunt prioritatile care credem ca sunt importante acum pentru Romania", este de parere deputatul PDL.

Va functiona legea "denuntatorului" la Fisc in Romania?

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Murighiol, ca a vorbit cu secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, solicitandu-i sa se gandeasca de multe ori inainte de a veni cu un proiect de genul celui avansat, privind recompensarea informatiilor date la Fisc.

Fiscul ar putea recompensa financiar romanii care isi "parasc" vecinii

Secretarul de stat Liviu Voinea aratase anterior ca in Suedia populatia este stimulata fiscal sa dea informatii despre averea vecinilor, a cunostintelor sau operatiunile unor companii.

"Acolo, oamenii primesc la posta scrisori in care sunt informati ca au platit un impozit X, dar li se tramite si daca unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazeaza pe faptul ca oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor si pentru cei care transmit informatii corecte despre acestia se aplica scutiri sau li se da o recompensa si mai platesc doar diferenta", a precizat Liviu Voinea.

Citeste mai multe despre Ideea turnatoriei la Fisc, "stupida si periculoasa", pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Raluca Turcan turnatorie Fisc, #turnatori Fisc, #vecini turnati Fisc, #Securitate turnatorie Fisc , #PDL