Raluca Turcan, despre Udrea: Mai lipseste sa imparta certificate de puritate ideologica

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 17:58
2727 citiri
Raluca Turcan, despre Udrea: Mai lipseste sa imparta certificate de puritate ideologica

Vicepresedintele PDL, deputatul Raluca Turcan, a acuzat-o pe fosta sa colega de partid, Elena Udrea, care a parasit PDL-ul pentru Partidul Miscarea Populara, ca are un "discurs mincinos, nedemocratic si distructiv".

"Tot ceea ce ne mai lipseste este ca Elena Udrea sa imparta certificate de puritate ideologica. Unde s-a mai auzit ca o persoana sa decida cine este si cine nu este de dreapta, cine este pro sau anti Traian Basescu, cine face si cine nu face opozitie?

Daca PDL nu facea opozitie, astazi aveam proiectul de descentralizare a lui Dragnea, prin care se intarea puterea baronilor locali. (...) PDL este cel care a blocat Codul Penal, codul infractorilor USL, prin voturi in Parlament, iar doamna Elena Udrea nu a fost acolo.

Asadar, consider mincinos, nedemocratic si distructiv un discurs precum cel pe care l-a avut Elena Udrea si cum este discursul cu care vrea sa isi inceapa cariera politica in forta intr-o noua formatiune politica", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, Raluca Turcan, care ocupa si functia de presedinte al Organizatiei PDL Sibiu.

Teoria ca PDL e anti-Basescu, revoltatoare

Aceasta considera "revoltatoare" teoria potrivit careia PDL ar fi impotriva presedintelui Traian Basescu.

"Este dreptul Elenei Udrea sa aiba propriul partid pe care sa-l manevreze asa cum doreste. Consider insa revoltatoare teoria cum ca PDL ar fi anti Traian Basescu. Si vreau sa reamintesc (...) ca in momentele cheie pentru democratia romaneasca, pentru reformele necesare Romaniei, PDL a fost partener constant al presedintelui Traian Basescu", a spus Raluca Turcan.

Udrea isi anunta inscrierea in PMP: Plec dintr-un partid, raman intr-o echipa

Vicepresedintele PDL o acuza pe fosta colega, Elena Udrea, ca a fost absenta in actiunile PDL de a face opozitie.

"La Referendumul de suspendare din anul 2012, impotriva presedintelui Traian Basescu, actuala conducere a PDL, oameni din actuala conducere a PDL, au fost cei care au militat fara nicio retinere pentru presedintele Traian Basescu si pentru o functionare corecta a institutiilor in Romania, impotriva abuzului institutional.

Nu cred ca in acel moment cheie, de exemplu, doamna Elena Udrea nu cred ca a iesit din casa si a avut vreo aparitie televizata. (...) Opozitia in Romania nu se reduce la un talk-show de seara, ci opozitia in Romania se face cu voturi in Parlament, se face cu campanii printre oameni, ori la aceste momente, doamna Elena Udrea, in procent de 90% a fost absenta", a mai spus Raluca Turcan.

Intrebata de jurnalisti daca se asteapta ca si alti membri PDL sa o urmeze pe Elena Udrea si sa paraseasca PDL pentru Partidul Miscarea Populara, Raluca Turcan a anuntat ca din Organizatia de la Sibiu nu a plecat nimeni si niciun membru nu si-a anuntat intentia de a-si schimba partidul.

Toader (PDL) admite: Vor mai pleca parlamentari cu Udrea

Deputatul Elena Udrea a declarat, joi, ca este posibil ca pana sambata, cand va avea loc sedinta Biroului Permanent National al PDL, si alti fosti colegi ai sai democrat-liberali sa se alature Partidului Miscarea Populara.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....