Raluca Turcan: Exista dovezi ca Ponta s-a opus intrarii Romaniei in Schengen

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 19:01
1855 citiri
Raluca Turcan: Exista dovezi ca Ponta s-a opus intrarii Romaniei in Schengen

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan sustine ca exista dovezi ca presedintele PSD Victor Ponta a facut demersuri in PE pentru amanarea intrarii Romaniei la spatiul Schengen, motiv pentru care ii cere demisia din Parlament.

"Exista dovezi - in relatarile de la Bruxelles si in urma intalnirilor politice din PE - ca Victor Ponta a facut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru a fi amanata aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Amintesc ca liderul PSD a declarat ca daca se dovedeste ca s-a opus aderarii Romaniei la spatiul Schengen, isi da demisia din Parlament. Presedintele PSD trebuie sa renunte la mandatul de parlamentar, iar daca nu face acest lucru, PSD trebuie sa-l oblige sa-si dea demisia", sustine Turcan.

Potrivit vicepresedintelui PD-L, demersurile politice ale lui Victor Ponta in grupul socialistilor europeni si la nivelul oficialilor Parlamentului European "impotriva aderarii la spatiul Schengen, il descalifica ca om politic".

"Impiedicarea circulatiei libere a romanilor in UE nu este un sabotaj politic al Guvernului, ci reprezinta o tradare a romanilor, iar o astfel de actiune da masura imaturitatii si iresponsabilitatii politice a presedintelui PSD. Numai un lider politic imatur saboteaza un interes national, sperand ca astfel va reusi sa puncteze politic pe spinarea guvernului", considera Raluca Turcan.

Ponta: Daca am spus ca ma opun intrarii in Schengen, demisionez din Parlament

Presedintele PSD Victor Ponta a afirmat sambata seara ca are stenograma discutiilor purtate cu grupul socialistilor, la Strasbourg, si a negat din nou ca s-ar fi exprimat cu acel prilej impotriva intrarii Romaniei in Schengen, sustinand ca, daca se dovedeste ca a facut-o, demisioneaza din Parlament.

"Daca eu, Victor Ponta, am spus ca ma opun si ca nu trebuie sa intre Romania in Schengen, imi dau imediat demisia din Parlamentul Romaniei. Daca nu am zis, domnul Preda si alte slugi care vin cu minciuni pe care nu le pot dovedi m-as mira sa vad daca-si da demisia din PE, acolo unde a ajuns cu voturile lui Falca, lui Mantog si toti ceilalti.

Domnul Lazaroiu, daca a spus-o din greseala, probabil isi va cere scuze, dar cred ca nu a spus-o din greseala, ci cred ca se comporta si propaga o minciuna evidenta pe stilul clasic al slugilor lui Traian Basescu", a sustinut Victor Ponta, povestind contextul afirmatiilor sale de la Strasbourg.

Presedintele PSD Victor Ponta a fost invitat pe 24 noiembrie la sedinta de grup a socialistilor europeni de la Strasbourg, ocazie cu care pesedistul a cerut sprijinul acestora impotriva abuzurilor PDL si a Guvernului Boc.

La o zi diferenta, europarlamentarul PD-L Cristian Preda a sustinut, intr-o postare pe blog, ca, in cadrul acelei intrevederi, Victor Ponta ar fi cerut ca accesul Romaniei in Schengen sa fie blocat.

Liderul PSD i-a transmis lui Preda, prin intermediul unui comunicat de presa, ca "minte", deoarece PSD a facut toate diligentele pentru ca Romania sa fie sprijinita sa adere la spatiul Schengen.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta Romania Schengen, #Raluca Turcan Victor Ponta, #Cezar Preda Victor Ponta , #PDL