Raluca Turcan: Gestul tragic al lui Adrian Sobaru nu ajuta

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 18:21
1948 citiri
Raluca Turcan: Gestul tragic al lui Adrian Sobaru nu ajuta
Foto: romanialibera.ro

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan a tinut sa comenteze protestul angajatului TVR, Adrian Sobaru, care s-a aruncat, joi, de la unul dintre balcoanele din Parlament, afirmand ca gestul acestuia "deopotriva tragic si extrem" desi a generat un spectacol mediatic "nu ajuta".

Turcan sustine ca "radicalismul acestui gest nu mai lasa loc niciunui fel de solutie".

"Simt nevoia sa spun cateva cuvinte, pentru ca am vazut cum gestul deopotriva tragic si extrem al lui Adrian Sobaru a generat un spectacol mediatic si o cascada de declaratii exagerate din partea unor politicieni. Protestul extrem al lui Adrian Sobaru este tragic si dezarmant.

O situatie dificila, a unui parinte cu un copil suferind, nu are nevoie de nicio explicatie, iar durerea fiecaruia dintre noi este un lucru profund personal, la fel ca si modul in care decidem sa ne exprimam protestul", scrie Turcan pe blog.

Pedelista crede ca "avem nevoie de increderea ca vom depasi aceste momente dificile, pentru ca increderea este de multe ori, aproape o conditie, pentru a trece peste greutati".

"Stiu ca este al treilea Craciun prin care trecem, fiind prinsi intr-o grea criza economica care ne-a secatuit de putere si de rabdare. Ne apropiem de finalul unui an dificil, marcat de masuri grele de austeritate, desi necesare economic; un an in care romanii au facut sacrificii majore.

Am insa convingerea ca este ultimul moment dificil - din 2011 vom reveni treptat, spre stabilizare economica. Si spun acest lucru nu ca o simpla promisiune, ci ca o speranta si o convingere personala. (...) Nu vreau sa spun ca lucrurile vor straluci, ci ca vom reveni treptat la normalitatea functionarii economice, iar astfel, sacrificiile romanilor isi vor vedea o finalitate pozitiva", mai scrie Raluca Turcan.

Ea scrie in final ca romanii trebuie sa aiba incredere si sa fie uniti pentru a depasi acest moment. "Sunt doua sentimente pe care avem nevoie sa incercam sa le regasim in acest Craciun", e de parere vicepresedintele PD-L.

Un angajat TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului

Amintim ca un barbat s-a aruncat, joi dimineata, de la unul dintre balcoanele Palatului Parlamentului, in timp ce prim-ministrul Emil Boc se pregatea sa sustina un discurs. Barbatul are in jur de 40 de ani si este tehnician al TVR. El venise la Parlament sa puna luminile pentru transmisiunile din ziua motiunii.

Medicii spun ca Adrian Sobaru este in afara oricarui pericol si urmeaza sa fie operat la nivelul fetei la inceputul saptamanii viitoare. Managerul Spitalului Universitar, unde Sobaru este internat, sustine ca acesta regreta gestul la care a recurs.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PDL raluca Turcan, #gest angajat TVR , #PDL