Raluca Turcan, la TV Ziare.com, despre Lazaroiu, modificarea Constitutiei si Alba ca Zapada

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 20:19
1716 citiri
Raluca Turcan, la TV Ziare.com, despre Lazaroiu, modificarea Constitutiei si Alba ca Zapada

Raluca Turcan, deputat PDL, a declarat la TV Ziare.com, miercuri, ca Sebastian Lazaroiu este un ministru bun si "de viitor", in opinia sa.

Raluca Turcan a raspuns cititorilor Ziare.com la intrebari legate de ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, modificarea Constitutiei si aparitia unui nou partid politic.

Intrebata cum apreciaza activitatea ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, Raluca Turcan a spus ca are o opinie buna despre acesta.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu deputatul PDL Raluca Turcan

"Este un ministru bun, care isi face datoria si care sustine politic subiecte importante pentru agenda publica, asa cum am spus, orientarea domniei sale este de centru dreapta si evident ca se suprapune peste principiile promovate de PDL, si atunci este si un vector de comunicare politic bun. Este un om politic bun si de viitor", a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: PSD si PNL sunt ca femela si masculul de calugarita, PNL va fi decapitat

Cat despre aparitia unui eventual nou partid pe scena politica, Raluca Turcan sustine ca acest lucru ar fi posibil, in special daca exista "oameni vizibili si credibili care pot sa sustina puncte de vedere si sa isi respecte obligatiile".

"Cred ca exista piata in Romania pentru asa ceva, insa sa nu uitam ca o astfel de miscare are nevoie de principii ierarhice si lider, de multe ori pasul doi este mai dificil stabilirea acestor lucruri.

Alegerea unui lider pentru o asemenea miscare ar reprezenta o mare provocare si e posibil ca in orice structuri politice sa apara disensiuni si sa se distruga de la inceput cand se stabilesc ierarhiile", a declarat Raluca Turcan.

Intrebata ce sanse are proiectul de modificare a Constitutiei in vederea respectarii optiunilor electoratului de la referendum, cand romanii au votat pentru parlament unicameral cu numar redus de membri, Raluca Turcan sustine ca acesta nu are sanse.

"Slabe sanse acestui proces, din pacate ce am facut pana acum a fost sa constituim o comisie care a ingropat subiectu. Eu as fi fost mai insistenta sint in incercarile de a gasi un consens cu Opozitia pentru modificarea Constitutiei, pentru ca daca spunem ca vrem ceva dar nu facem pasi concreti riscam sa parem neseriosi. (...) Daca Opozitia nu va dori sa colaboreze pe modificarae Constitutiei as inchide subiectul pentru a nu mai amagi cetatenii", a spus Turcan.

Aceasta a adaugat insa ca pentru reducerea numarului de parlamentari pana la 300 nu este nevoie de modificarea Constitutiei, ci se poate face printr-un proiect de lege, care poate fi trecut prin Parlament, avand in vedere ca Puterea are majoritatea.

Citeste si:
Cancelaria Premierului ar putea crește posturile cu 50%, deși angajările în instituțiile publice au fost înghețate
Cancelaria Premierului ar putea crește posturile cu 50%, deși angajările în instituțiile publice au fost înghețate
Un proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 27 iunie, prevede că numărul maxim de posturi din Cancelaria Prim-ministrului ar putea creşte de la 57 la 103....
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...