Raluca Turcan: Nivelul de trai al romanilor se va imbunatati de la sfarsitul anului

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 19:56
1255 citiri
Raluca Turcan: Nivelul de trai al romanilor se va imbunatati de la sfarsitul anului
Foto: Antena 3

Deputatul Raluca Turcan, vicepresedinte PD-L, a declarat vineri, in timpul unei conferinte de presa, ca nivelul de trai al romanilor se va imbunatati de la sfarsitul acestui an, cel tarziu inceputul lui 2012, daca se continua reformele economice demarate de Guvernul Boc.

"Nu am calitati de prezicator, dar in calitate de om care analizeaza fenomenul economic, daca noi vom avea in continuare un comportament responsabil, pentru reforme, cred spre sfarsitul anului, de la inceputul anului viitor se va simti o crestere reala a nivelului de trai, asta in conditiile in care nu vom deschide sacul cu populisme", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a criticat posturile de televiziune care incearca sa "caricaturizeze" anuntul premierului Emil Boc, conform caruia Romania a inceput sa iasa din criza.

Emil Boc, deranjat de televiziunile care au "amagit populatia"

"Am urmarit cu atentie toata discutia din spatiul public despre incetarea brusca a crizei. Cred ca toata caricatura pe care au incercat sa o faca televiziunile de stiri pe ideea 'ultima zi a crizei' nu aduce nimanui niciun beneficiu.

Dimpotriva, singurul rezultat al acestei campanii este subminarea increderii: subminarea increderii ca eforturile din ultimul an aduc rezultate, subminarea increderii ca exista lucruri bune in economie si ca trebuie sa continuam sa mergem inainte pas cu pas", a apreciat vicepresedintele PD-L.

Deputatul Raluca Turcan a mai sustinut ca relansarea economica se poate baza doar pe reformele incepute de PD-L, si nu pe "populismele" PSD-PNL.

Vicepresedintele PD-L a facut apel la Opozitie sa renunte la solicitarea de crestere a salariilor si pensiilor, fara sustinere economica.

Ea a aratat ca, desi are parintii profesori, considera ca "plafonarea salariilor profesorilor este o decizie dificila, dar corecta in acest moment".

Raluca Turcan a comparat criza economica cu un tsunami, spunand ca romanii nu ar trebui sa se astepte dintr-o data la un boom economic.

"Criza economica nu se poate transforma brusc in boom economic. Ca si cum a doua zi dupa tsunami rasare soarele, apele se retrag brusc si in locul inundatiilor rasar flori si recolte. Redresarea economica presupune un efort la fel de mare ca efortul facut anul trecut pentru adoptarea reformelor si stabilizare", a declarat Raluca Turcan.

Deputatul PD-L considera esentiale acum accelerarea investitiilor si dezvoltarea locala, care, in opinia sa, vor crea locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Raluca Turcan PDL, #criza nivel trai romani , #PDL