Raluca Turcan: PD-L = partidul taierilor de pensii, salarii si alocatii

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 20:36
1983 citiri
Raluca Turcan: PD-L = partidul taierilor de pensii, salarii si alocatii

Deputatul PD-L Raluca Turcan sustine ca lansarea ideilor privind impozitarea pensiilor si eliminarea unor alocatii aduc prejudicii majore partidului, notand ironic ca, din cauza masurilor de taiere a pensiilor si salariilor, oamenii cred ca sigla partidului ar trebui sa fie foarfeca.

Turcan este nemultumita de ideile controversate lansate in ultima perioada de catre ministrul Muncii si cel al Finantelor, Mihai Seitan, respectiv Sebastian Vladescu. "Suntem intr-o perioada a greutatilor economice si a masurilor impopulare. Iar ceea ce spunem si facem noi, PD-L, la guvernare trebuie atent cantarit. Greselile ne costa, iar trasnaile ne fac rau de-a dreptul", scrie Raluca Turcan intr-o postare pe blogul sau.

Afirmatia sa vizeaza speculatiile legate de diferentierea cuantumului alocatiilor pentru copii si impozitarea tuturor pensiilor, idei care au fost speculate de catre presa si opozitie, cu impact negativ asupra imaginii PD-L.

"In loc sa comunicam cu toate fortele masurile noastre pozitive, suntem ocupati sa reparam ceea ce s-a spus prost sau s-a inteles gresit. Daca nu ne schimbam rapid si radical comunicarea, vom ajunge sa fim definiti de adversari, iar lumea va incepe sa creada ca PD-L = partidul taierilor de pensii, salarii si alocatii. Iar in timp ce noi vorbim de mere si pere pentru noua sigla pentru partid, alegatorii incep sa creada ca cel mai bine ni s-ar potrivi 'foarfecele'", sustine Raluca Turcan.

Boc ii ameninta cu remanierea pe Vladescu si Seitan

Ea crede ca schimbarea de strategie de comunicare este cu atat mai presanta cu cat PDL trebuie sa raspunda adecvat provocarilor lansate de opozitie.

"PSD a transmis recent un semnal pe care nu-l putem ignora. L-a ales presedinte pe Victor Ponta, care devine astfel primul lider al unui partid important din Romania care avea sub 18 ani la Revolutie. Ni s-a lansat o provocare importanta si avem nevoie de un raspuns politic pe masura. Sa facem buna guvernare raspunsul standard al oricarui partid aflat la putere, dar asta nu va fi destul. Trebuie sa deschidem usile partidului, sa promovam mai mult figuri noi, oameni tineri", a adaugat Raluca Turcan.

Vladescu precizeaza ca nu va impozita pensiile mici

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si ministrul Muncii, Mihai Seitan, au fost amenintati cu demiterea de premierul Emil Boc, in cadrul sedintei de marti a Executivului. Boc le-ar fi imputat celor doi problemele de imagine pe care le-au provocat, mai intai Seitan prin declaratiile legate de acordarea diferentiata a alocatiilor pentru copii, iar Vladescu - pentru ca a avansat ipoteza impozitarii pensiilor, iar la scurt timp si-a nuantat substantial afirmatiile.

Sursele citate au precizat ca avertizarea lui Boc ar fi fost facuta doar in prezenta membrilor Cabinetului, dupa ce consilierii au fost invitati sa paraseasca sala de sedinte.

In conferinta de presa care a urmat sedintei Executivului, premierul nu a dorit sa comenteze informatiile, invocand confidentialitatea discutiilor din "bucataria interna" a Guvernului, iar cei doi ministri au negat ca au fost amenintati cu remanierea.

Vladescu: In Guvern nu se ameninta, se lucreaza

Surse politice au avansat miercuri ipoteza ca Seitan sa fie inlocuit cu Marian Sarbu, care ar urma sa-si anunte demisia din PSD curand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Raluca Turcan PDL foarfeca, #taieri pensii salarii alocatii, #PDL declaratii Seitan Vladescu , #PDL