Raluca Turcan: PD-L poate raspunde in forta la fratia stangista PSD PNL-PC

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 21:32
1913 citiri
Raluca Turcan: PD-L poate raspunde in forta la fratia stangista PSD PNL-PC
Foto: Romania Libera

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan a apreciat, marti, ca Opozitia "este mobilizata doar de ura fata de Basescu-PD-L", precizand ca democrat-liberalii pot "sa raspunda in forta la fratia stangista PSD-PNL-PC".

"PD-L poate sa raspunda in forta la fratia stangista PSD-PNL-PC, consolidandu-se ca partid de dreapta si sustinand reforma Parlamentului. La coagularea PSD-PNL-PC pe stanga, PD-L poate sa raspunda puternic, cu un proiect alternativ, centrat pe doua directii: consolidarea dialogului cu electoratul de dreapta si sustinerea reformei Parlamentului - prin respectarea vointei manifestate la referendumul pentru unicameral", a precizat Turcan, intr-un comunicat de presa, noteaza Romania Libera.

Turcan considera ca o strategie de raspuns pozitiva si constructiva a PD-L "este cu atat mai utila, cu cat Opozitia este mobilizata doar de ura fata de Basescu-PD-L, nu de un proiect socio-economic pozitiv din care sa castige romanii".

"Alianta PSD-PC-PNL se dovedeste o Alianta Contra - PD-L si Basescu, si nu o Alianta Pentru - solutii utile romanilor. In aceste conditii, unul dintre primii pasi pe care trebuie sa-l faca PD-L este continuarea reformei Parlamentului - pentru indeplinirea vointei manifestate de romani la referendumul pentru parlament unicameral. Reforma Parlamentului poate fi unul dintre punctele majore ale diferentierii PD-L, fata de discursul negativ si politic-limitat al PSD-PNL -PC care urmareste si inabusirea rezultatului referendumului din 2009", a adaugat Turcan.

Democrat liberala spune ca PD-L trebuie sa se focalizeze pe reforme pentru electoratul de dreapta, mediul de afaceri, tinerii din mediul privat si pentru clasa de mijloc.

"Pentru acest electorat, ideile de reforma a statului, de restructurare a aparatului bugetar, de reforma a pensiilor au perspectiva si sunt bine primite, iar PD-L trebuie sa stranga dialogul cu electoratul de dreapta, lasand PSD-PNL discursul stangist si populismul", a precizat Raluca Turcan.

PNL si PC au semnat, luni, Protocolul Aliantei de Centru-Dreapta. In plus, liderii PSD, PNL si PC negociaza incheierea unei aliante a celor trei formatiuni politice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Raluca Turcan PDL, #Opozitie alianta PNL PC , #PDL