Raluca Turcan: PD-L poate raspunde in forta la fratia stangista PSD PNL-PC

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 21:32
1800 citiri
Raluca Turcan: PD-L poate raspunde in forta la fratia stangista PSD PNL-PC
Foto: Romania Libera

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan a apreciat, marti, ca Opozitia "este mobilizata doar de ura fata de Basescu-PD-L", precizand ca democrat-liberalii pot "sa raspunda in forta la fratia stangista PSD-PNL-PC".

"PD-L poate sa raspunda in forta la fratia stangista PSD-PNL-PC, consolidandu-se ca partid de dreapta si sustinand reforma Parlamentului. La coagularea PSD-PNL-PC pe stanga, PD-L poate sa raspunda puternic, cu un proiect alternativ, centrat pe doua directii: consolidarea dialogului cu electoratul de dreapta si sustinerea reformei Parlamentului - prin respectarea vointei manifestate la referendumul pentru unicameral", a precizat Turcan, intr-un comunicat de presa, noteaza Romania Libera.

Turcan considera ca o strategie de raspuns pozitiva si constructiva a PD-L "este cu atat mai utila, cu cat Opozitia este mobilizata doar de ura fata de Basescu-PD-L, nu de un proiect socio-economic pozitiv din care sa castige romanii".

"Alianta PSD-PC-PNL se dovedeste o Alianta Contra - PD-L si Basescu, si nu o Alianta Pentru - solutii utile romanilor. In aceste conditii, unul dintre primii pasi pe care trebuie sa-l faca PD-L este continuarea reformei Parlamentului - pentru indeplinirea vointei manifestate de romani la referendumul pentru parlament unicameral. Reforma Parlamentului poate fi unul dintre punctele majore ale diferentierii PD-L, fata de discursul negativ si politic-limitat al PSD-PNL -PC care urmareste si inabusirea rezultatului referendumului din 2009", a adaugat Turcan.

Democrat liberala spune ca PD-L trebuie sa se focalizeze pe reforme pentru electoratul de dreapta, mediul de afaceri, tinerii din mediul privat si pentru clasa de mijloc.

"Pentru acest electorat, ideile de reforma a statului, de restructurare a aparatului bugetar, de reforma a pensiilor au perspectiva si sunt bine primite, iar PD-L trebuie sa stranga dialogul cu electoratul de dreapta, lasand PSD-PNL discursul stangist si populismul", a precizat Raluca Turcan.

PNL si PC au semnat, luni, Protocolul Aliantei de Centru-Dreapta. In plus, liderii PSD, PNL si PC negociaza incheierea unei aliante a celor trei formatiuni politice.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....