Raluca Turcan propune un pact intre candidatii la sefia PD-L, impotriva USL

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 16:46
1021 citiri
Raluca Turcan propune un pact intre candidatii la sefia PD-L, impotriva USL

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan sustine ca PD-L are nevoie de un pact intre candidatii la conducerea partidului, pentru un mesaj comun de pozitionare al PD-L fata de stanga PSD-PNL. In acest sens, ea propune un document in sase puncte.

"Dincolo de dezbaterea interna, legata de platformele si viziunile candidatilor la conducerea PD-L, partidul trebuie sa-si consolideze pozitionarea fata de stanga PSD-PNL. Si pentru a pastra solidaritatea interna, dar si pentru a da forta unui mesaj politic al partidului in aceasta perioada de campanie interna, candidatii si echipele lor pot face un pact vizand un mesaj politic comun care sa promoveze diferentele (atuurile) majore ale PD-L fata de PSD si PNL (USL)", sustine vicepresedintele PD-L intr-un comunicat remis, duminica, Ziare.com.

Raluca Turcan prezinta si o posibila varianta a acestei declaratii, care contine sase puncte.

"PD-L si-a asumat guvernarea intr-o perioada extrem de dificila din punct de vedere economic, pe cand PSD si PNL au criticat de pe margine refuzand sa isi asume orice solutie alternativa responsabila si rationala economic.

PD-L a construit un cadru legislativ care va schimba decisiv Romania in urmatorii 10-15 ani invingand inertia sistemului si mentalitatile batatorite ale statului asistential al lui Iliescu, din ultimii 20 de ani. PSD si PNL s-au opus tuturor legilor initiate de guvern, indiferent de efectele lor pozitive asupra societatii in ansamblu", se precizeaza in declaratie.

Totodata, in document Turcan precizeaza ca "PD-L sustine solutii realiste pentru relansarea economica, in timp ce PNL si PSD vin cu solutii populiste, irationale economic. PD-L este tinta mogulilor din presa care se tem de justitie si de pierderea contractelor banoase cu statul, in timp ce PNL si PSD si-au cumparat sprijin mediatic de la moguli carora, in schimbul propagandei mincinoase, le-au oferit promisiunea imunitatii in fata Justitiei si recuplarea la bugetul de stat".

In opinia vicepresedintelui democrat liberal, declaratia politica ar trebui sa stipuleze si ca "PD-L sustine masuri care se adreseaza in principal categoriilor active care sunt incurajate sa produca si sa se bucure de rezultatele muncii - segmentul dinamic al societatii - motorul economiei, in timp ce PSD si PNL sustin in continuare statul lui Iliescu - generos cu cheltuielile iresponsabile, promovand dependenta de stat, lipsa de performanta si pomenile electorale de la buget".

Intr-un alt punct al declaratiei, Turcan noteaza ca "PD-L se adapteaza cu rapiditate constructiei institutionale necesare unui stat modern, european si este ghidat de valorile si principiile care definesc dreapta moderna, europeana. PSD si PNL sustin politici in contradictie cu tendintele occidentale de modernizare institutionala si performanta economica imperative pentru adaptarea la o economie globala.

PD-L este preocupat de modernizarea de perspectiva a societatii, de dezvoltarea durabila, intr-un proiect de coeziune sociala implicand generatii diferite", mai sustine Raluca Turcan.

In final, ea sustine ca PSD si PNL sunt preocupate "de conservarea starii de fapt, de protectia excesiva in scopuri populiste a unor privilegiati ai tranzitiei in detrimentul generatiilor viitoare. PNL si PSD reprezinta o stanga invechita care isi doreste puterea cu orice pret, chiar cu pretul sustinerii unor masuri iresponsabile care ar distruge economia si ar amaneta viitorul romanilor".

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com