Raluca Turcan spera ca UMDR sa nu iasa de la guvernare

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 13:02
1169 citiri
Raluca Turcan spera ca UMDR sa nu iasa de la guvernare
Foto: romanialibera.ro

Vicepresdintele PD-L, Raluca Turcan spera ca UMDR sa nu paraseasca guvernarea, sustinand ca Uniunea trebuie sa puna mai presus interesele nationale si sa dea dovada de maturitate.

Raluca Turcan a recunoscut la postul de radio RFI ca este un moment mai tensionat, "intrucat parteneriatul de guvernare presupune ducerea la bun sfarsit a proiectelor asumate de membrii acestui parteneriat. Insa eu cred ca relatia PD-L cu UDMR nu sta intr-un verdict al Curtii Constitutionale, ci are la baza considerente pragmatice. De aceea, dincolo de aceasta tensiune, eu sper ca se va gasi maturitatea necesara, pentru a continua acest parteneriat de guvernare", a spus Turcan.

"Mie imi pare rau ca nu am reusit, din cauza acestei decizii a Curtii Constitutionale, sa respectam proiecte asumate de toti membrii coalitiei de guvernare. Dar problema nu vine de la noi, adica nu am avut absolut nici o vina. Eu sper ca UDMR-ul sa inteleaga ca sunt mult mai multe proiecte de viitor in aceasta coalitie de guvernare, decat acest blocaj, care poate fi depasit. Daca noi strangem randurile, daca noi ne comportam unitar si coerent, nu vad de ce nu am reusi sa facem si Parlamentul sa lucreze la capacitate maxima", a spus deputatul PD-L.

Raluca Turcan considera ca problema de fond o reprezinta blocajul din Parlament si "incoerenta actiunilor politice a parlamentarilor coalitiei de guvernare. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget ! Am ajuns aici tocmai pentru ca coalitia de guvernare nu a reusit sa stranga o majoritate, care sa permita trecerea pachetelor de legi pentru reforma prin Parlament", recunoaste Raluca Turcan.

Vicepresedintele PD-L a criticat Opozitia ca blocheaza toate legile reformei in Parlament.

"Blocajul vine de la Opozitie. PSD si PNL se comporta ca o gherila talibana si blocheaza sau dinamiteaza orice proiect vine de la Putere si chiar orice proiect de reforma, care urmareste interesul national", a spus Turcan.

Totodata, ea este nemultumita si de slaba mobilizare a parlamentarilor Puterii, din cauza carora s-a ajuns in situatia ca Executivul sa-si asume raspunderea pe Legea Educatiei, iar Curtea Constitutionala sa declare asumarea drept neconstitutionala.

"Dincolo de talibanismul celor din Opozitie, pe mine, ca parlamentar al Puterii ma intereseaza coerenta functionarii grupurilor partidelor de la guvernare. In acest context, cred ca e nevoie sa se ia o decizie politica, sa se stranga randurile la maximum si sa reusim sa trecem pachetele de reforma. Este vital sa intelegem ca aceste legi nu sunt facultative !

Am ajuns sa stam in aceasta decizie a Curtii Constitutionale, pentru ca la Senat, parlamentarii Puterii nu au reusit sa se uneasca si sa treaca legea reformei in educatie. Asta este problema de fond", explica vicepresedintele PD-L.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Raluca Turcan PDL, #UDMR guvernare verdict CCR , #PDL
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Romanii vor ca UDMR sa dispara deoarece este o grupare organizata pe priincipii etnice si nu democratice. Cei care nu sunt unguri nu se pot inscrie in UDMR si prin urmare sunt discriminati de UDMR. Toata lumea se poate inscrie insa intr-un partid politic.