Raluca Turcan: TVR a fost o "vuvuzela mediatica" pentru Geoana

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 11:48
3075 citiri
Raluca Turcan: TVR a fost o "vuvuzela mediatica" pentru Geoana
Foto: Arhiva

Raluca Turcan, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, ii reaminteste liderului PSD Victor Ponta ca partidul sau s-a opus permanent depolitizarii TVR pe vremea cand la conducerea postului public se afla colegul sau de partid Alexandru Sassu.

Replica vine in contextul in care liderul PSD le-a cerut colegilor de la Senat sa sustina proiectul legislativ care intra in dezbatere in aceasta sesiune si care prevede eliminarea taxei TVR si presupune, in opinia sa, depolitizarea postului public de televiziune, care a devenit "o televiziune de partid".

Raluca Turcan ii cere liderului PSD sa trateze serios aceasta problema si sa sustina depolitizarea reala a TVR, reamintind ca in campania prezidentiala din 2009, televiziunea publica devenise "un fel de vuvuzela in galeria mediatica a dlui Geoana".

"Declaratiile lui Victor Ponta despre depolitizarea TVR nu pot fi tratate cu seriozitate, in conditiile in care PSD s-a opus permanent propunerilor de depolitizare a televiziunii publice, iar proiectul initiat de mine pentru depolitizarea SRTV si SRR a fost macelarit in Parlament de partidul domnului Ponta. Daca pe presedintele PSD il lasa memoria, ii amintesc ca prin votul din plenul Senatului din iunie, anul trecut, PSD a pus capac oricarei incercari de schimbare a legii, TVR ramanand sa functioneze tot dupa legea veche.

Demersul lui Victor Ponta cerand depolitizarea TVR este pur si simplu o contradictie in termeni, un oximoron. In mandatul lui Alexandru Sassu pus de PSD la conducerea TVR, pe langa problemele grave de management si pierderile de milioane de euro, televiziunea publica a parcurs un proces dramatic de politizare, devenind in campania prezidentiala din 2009, un fel de vuvuzela in galeria mediatica a dlui Geoana", scrie Raluca Turcan pe blog.

Taxa TV nu prea are sanse sa fie eliminata

Jurnalistii protesteaza fata de intentia de eliminare a taxei tv

In opinia vicepresedintelui PD-L, depolitizarea institutiilor publice de media implica si o schimbare de mentalitate din partea politicului si acceptarea faptului ca neutralitatea TVR contribuie la o dezbatere publica decenta: riguroasa si echilibrata.

"Este foarte probabil ca presedintele PSD sa fi lansat fumigena depolitizarii TVR pentru a distrage atentia de la cantarile mediatice de care beneficiaza proaspat infiintata Uniune PSD-PNL", mai scrie Raluca Turcan, cerandu-i lui Ponta sa isi demonstreze buna-credinta in Parlament, la dezbaterile pe proiectul de lege privind reformarea televiziunii si radioului public pe care il va readuce din nou in atentia colegilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Raluca Turcan lege TVR, #lege depolitizare TVR, #taxa tv eliminare, #Ponta Turcan TVR , #PDL