Raluca Turcan vrea sa fie vicepresedinte PDL: Vezi ce domeniu vizeaza

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 18:22
2172 citiri
Raluca Turcan vrea sa fie vicepresedinte PDL: Vezi ce domeniu vizeaza

Deputatul PDL Raluca Turcan a anuntat ca va candida pentru un post de vicepresedinte al PDL, la alegerile din Consiliul National al partidului, care se vor desfasura in data de 6 aprilie.

"Candidez pentru functia de vicepresedinte, pe Departamentul pentru Politici de Educatie, Cercetare, Cultura, Culte si Minoritati", a declarat Turcan pentru Ziare.com.

"Statutul a fost modificat in sensul profesionalizarii echipei de conducere si eu am decis sa candidez pentru functia aceasta pentru ca e locul in care pot sa-mi valorific cel mai bine experienta de aproape 8 ani de presedinte al Comisiei pentru Cultura din Parlament si de membru al Comisiei pentru Educatie, in momentul de fata", a adaugat Turcan.

Deputatul de Sibiu a declarat ca in PDL e nevoie de o reimprospatare, prin deschiderea partidului fata de oamenii capabili, pentru a face fata USL.

"Cred ca PDL are nevoie de o schimbare in abordarea politica - e nevoie de multa seriozitate, responsabilitate si in principal de atasament fata de interesul public.

Cel putin pentru domeniul educatiei am vazut lipsa de respect a USL pentru educatie. Am avut 5 ministri acuzati rand pe rand de plagiat, fals in declaratii, incompatibilitate, au modificat legea in interes personal si au spulberat sansele egale pentru copii si, in acelasi timp, predictibilitatea in domeniu. Noi trebuie sa venim cu solutii fundamentate, prin atragerea unor oameni de valoare, prin profesionalizarea politicii si prin urmarea, pas cu pas, a Legii Educatiei Nationale", a precizat Turcan.

Referindu-se la subiectul cel mai important al ultimelor zile, numirea procurorilor sefi la Parchet si DNA, Turcan a spus ca procurorii au ajuns, ca pe vremuri, sa fie numiti in sedinte de partid.

"Acest subiect trebuie sa iasa din dezbaterea politica, e extrem de periculos. Am ajuns din nou sa traim numirile de procurori in sedinte de partid. In loc sa se urmareasca cerintele Uniunii Europene - integritatea, profesionalismul si cerintele corpului profesional, functioneaza trocul politic", a conchis Turcan.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com