RalucaTurcan: Am fost sacrificata in favoarea unui sustinator al lui Blaga

Duminica, 22 Mai 2011, ora 14:31
2252 citiri
RalucaTurcan: Am fost sacrificata in favoarea unui sustinator al lui Blaga

Deputatul PD-L Raluca Turcan s-a declarat dezamagita de faptul ca, dupa ce Emil Boc si-a exprimat dorinta de a o avea in echipa ca vicepresedinte, in cadrul alegerilor de saptamana trecuta a fost "sacrificata" in favoarea unui sustinator al lui Vasile Blaga, fara sa i se comunice direct noua decizie.

"Este normal ca un vot sa reflecte viziunea presedintelui partidului, este normal sa aiba loc negocieri. In acelasi timp, nu cred ca este normal si de acceptat sa impingi un membru al echipei intr-o infrangere. Eu am luat decizia sa candidez pentru functia de vicepresedinte dupa ce am avut doua discutii cu presedintele partidului si dumnealui si-a exprimat dorinta de a face parte din echipa. Ulterior, aceasta optiune s-a schimbat si n-a mai avut loc o alta discutie. Deci, practic, a fost asa... o sacrificare a unui membru al echipei in conditiile unui vot politic, stiind ca voturile mele trebuie sa se duca la un alt coleg", a povestit Turcan, duminica, la ProTv.

"Mi-a produs amaraciune aceasta miscare, mai ales ca eu sunt un om politic care intelege conditionalitatile ocuparii unei functii de conducere in acest context. Exista un vot politic si exista diverse ratiuni. Ar fi fost absolut suficient sa existe o discutie fata in fata si sa mi se spuna 'locul pe care tu ar trebui sa-l ocupi in echipa mea trebuie sa fie dat unui coleg din tabara lui Vasile Blaga pentru binele partidului' si as fi inteles. Din pacate, s-a schimbat aceasta preferinta", a mai precizat fosta vicepresedinta a PDL.

Raluca Turcan a precizat ca a aflat de faptul ca nu mai este sustinuta pentru a intra in echipa de conducere abia inainte de a-si prezenta candidatura, duminica trecuta, pentru un nou mandat de vicepresedinte in fata delegatilor PD-L.

Ea a admis ca la fiecare alegeri interne au loc negocieri in functie de optiunea presedintelui partidului care-si face echipa, astfel ca au loc si sacrificari. "Corect ar fi fost ca aceste sacrificii sa fie anuntate", a reiterat ea.

Cat priveste relatia sa cu Elena Udrea, Turcan a calificat-o drept "corecta". "In privinta sprijinului, discutiile pe care eu le-am avut, le-am avut cu presedintele partidului (nu cu Udrea - n.r.), care si-a exprimat dorinta de a face parte din echipa dumnealui. Faptul ca acest lucru s-a schimbat, mi-a produs amaraciune, mi s-a parut incorect, insa viata merge inainte", a mentionat ea.

Democrat-liberala a spus ca, dupa anul electoral 2012, "cu siguranta" vor fi noi alegeri in PD-L. "Cred ca ar fi normal, pentru ca evaluarea post-alegeri este absolut necesara daca urmaresti cresterea performantei unui partid politic", a sustinut ea, subliniind ulterior ca se refera la evaluarea conducerii nu dupa locale, ci dupa alegerile parlamentare.

De altfel, Turcan a adaugat ca pericolul pentru PD-L este ca unii membrii sa intre intr-o stare de non-combat "pentru a fi in expectactiva cu ce se va intampla in 2012".

In cadrul alegerilor din PD-L, Raluca Turcan a pierdut obtinerea unui nou mandat de vicepresedinte al partidului. Dupa ce a pierdut in competitia pentru ocuparea unui post de vicepresedinte, Turcan a renuntat si la candidatura la postul de secretar executiv.

Citeste si:
Raluca Turcan, mesaj pentru funcționari. "În instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă"
Raluca Turcan, mesaj pentru funcționari. "În instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă"
Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, că la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni se aşteaptă măsuri de la specialişti, iar propunerile acestora vor fi...
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Sursa: rNews
Comentarii
ioana1
rank 5
TOTUL SE PLATESTE , CINE NU DA , IA O PAUZA.