Euro atinge un nou nivel record, PNL spune ca nu are legatura cu situatia politica

Marti, 25 Februarie 2020, ora 15:26
5367 citiri
Euro atinge un nou nivel record, PNL spune ca nu are legatura cu situatia politica
Foto: Partidul National Liberal

Euro a atins, marti, un nou nivel record fata de moneda nationala, fiind cotat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la 4,8079 de lei. PNL da insa asigurari ca aceasta depreciere a leului nu este cauzata de situatia politica.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, marti, ca toate monedele din tarile din jurul Romaniei s-au depreciat, ceea ce a dus si la scaderea leului comparativ cu euro.

"Toate analizele de la BNR si Ministerul de Finante ne arata ca deprecierea este generata de o depreciere a monedelor si in tarile din jurul tarii noastre, nu este rezultatul perceptiei referitoare la mersul si directia economiei romanesti si ca nu exista o legatura directa intre situatia politica din momentul de fata si forta monedei nationale", a precizat Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa.

Totodata, vicepremierul a criticat decizia de luni a CCR, afirmand ca ii afecteaza pe romani, mediul de afaceri si partenerii internationali.

"Trag un semnal de alarma. In momentul de fata, cu toate ca Romania e bine guvernata, ne-am pregatit temele, astfel incat in procedura de alegeri anticipate sa putem sa guvernam tara bine, pana la ajungerea intr-o situatie de stabilitate politica, care sa iti permita reforme pe termen lung.

Dar aceasta perspectiva prietenoasa in ochii romanilor, a mediului de afaceri, a partenerilor internationali a fost afectata de decizia de ieri a CCR si de faptul ca se creeaza din ce in ce mai mult perceptia unui blocaj cinic si tendentios din partea PSD, legat de actul de guvernare pe care noi il exercitam in momentul de fata.

Este deja deranjant si strigator la cer pentru cei din jurul nostru sa vada cum masuri bune sunt aruncate in aer in Parlament. As vrea sa avem parte de o ratiune a oamenilor politici care sa puna interesul public pe primul loc", a spus Raluca Turcan.

Intrebata ce poate face PNL pentru a iesi din acest blocaj, Raluca Turcan a precizat ca se asteapta motivarea CCR.

"Asteptam motivarea CCR, e foarte important sa vedem argumentele. Apoi, vom prezenta si masurile noastre. Fac un apel sa apara motivarea cat mai repede", a subliniat vicepremierul.

Analistii CFA estimeaza ca euro va trece de 4,89 lei, iar inflatia va fi peste 4%

I.O.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#depreciere leu criza politica, #cauze depreciere leu , #PNL