Guvernul sesizeaza marti Parlamentul in legatura cu asumarea raspunderii pe trei pachete de legi

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 12:52
8499 citiri
Guvernul sesizeaza marti Parlamentul in legatura cu asumarea raspunderii pe trei pachete de legi
Foto: Epoch Times Romania

PNL a decis, luni, in cadrul Biroului Executiv al partidului, ca marti va sesiza Parlamentul cu privire la angajarea raspunderii pe trei pachete de legi, a anuntat vicepremierul Raluca Turcan.

Este vorba despre o parte din Legile Justitiei, OUG 51/2019 privind transportul public si Legea plafoanelor, necesara pentru aprobarea bugetului pe 2020.

"PNL a decis sa sesizam maine Parlamentul cu privire la angajarea raspunderii pe trei pachete de legi. Este vorba despre Legile Justitiei, partea referitoare la prorogarea pensionarii anticipate a magistratilor, cea despre cresterea numarului de judecatori in completele de judecata de la 2 la 3 si partea legata de vechimea pentru accederea in CSM.

A doua este abrogarea OUG 51, privind transportul public, pentru reintroducerea transportului elevilor in sistemul de servicii publice. A treia lege este cea legata de plafoanele bugetare, ca pana la finalul anului sa venim cu un buget pe 2020", a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a cerut PSD sa nu obstructioneze in Parlament procedura de asumare a raspunderii.

"In privinta acestui demers al guvernului vreau sa cerem PSD sa nu obstructioneze in Parlament procedura de asumare a raspunderii. Stim foarte bine ca PSD isi propune sa joace la ruleta ruseasca destinul romanilor si este inclusiv capabil sa amane bugetul pentru 2020.

Este pentru prima data cand in sfarsit avem un buget prezentat in timp util. E important ca Romania sa nu mai ramana blocata. Al doilea semnal este o rugaminte pentru parlamentari sa sprijine in Parlament proiectele de legi", a mai declarat Raluca Turcan.

Totodata, vicepremierul a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea si pe OUG 114, iar in sedinta de marti Executivul va avea loc o prima lectura a acestei ordonante, astfel incat ea sa fie abrogata curand.

"Am decis azi o a doua asumare de raspundere sa fie luata pe OUG 114. In sedinta de maine vom avea o prima lectura pe OUG 114, astfel incat sa fie abrogata, cu exceptia partii legate de constructii unde deja s-au operat modificari in sector. Daca am abroga partea aceasta ar produce o bulversare in domeniul constructiilor si in sectorul economic.

OUG 114 condus la toate cresterile de preturi, pe care le-au simtit romanii pe propria piele in timp ce erau mintiti ca o duc mai bine datorita cresterii de venituri facute de guvernarea precedenta. Da, veniturile au crescut, dar cresterile de preturi prin aceasta ordonanta ticaloasa au fost efectuate crescand de la facturile de energie termica, electrica, pana la facturile de telefonie, pana la accesarea sistemului bancar", a conchis Raluca Turcan.

Premierul Ludovic Orban a anuntat vineri ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea plafoanelor bugetare, act normativ necesar adoptarii ulterioare a Legii bugetului de stat, pe prorogarea unor termene prevazute in Legile justitiei, precum si pentru abrogarea OUG 51 care scoate transportul public judetean din sfera serviciilor publice.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Guvern asumare raspundere legi , #PNL