PNL cere sprijin pentru Guvern. Raluca Turcan: In doar doua saptamani o semnatura si un vot nu pot fi negate

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 15:29
4485 citiri
PNL cere sprijin pentru Guvern. Raluca Turcan: In doar doua saptamani o semnatura si un vot nu pot fi negate
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a facut duminica un apel public catre toti parlamentarii care au votat pentru caderea Guvernului Dancila la motiunea de cenzura sa o faca si pentru investirea Executivului condus de Ludovic Orban.

Turcan arata ca in textul motiunii de cenzura a fost stipulat faptul ca, dupa demiterea Guvernului PSD va fi format unul "suplu", cu 15 ministere.

"Obiectivul motiunii de cenzura, votata de toate partidele de Opozitie, a fost acela de a demite Guvernul Dancila si de a scoate PSD din Guvern. Prima parte a fost rezolvata!

Textul motiunii de cenzura face referire exacta la un nou Guvern, cu 15 ministere, tocmai pentru a investi un alt Guvern in locul celui condus de Viorica Dancila.

Extras din motiunea de cenzura: 'Imediat dupa demiterea Guvernului PSD, opozitia va propune cea mai buna solutie guvernamentala pentru romani si pentru Romania. Aceasta va fi (...) rezultatul consultarilor dintre Presedintele Romaniei si partidele politice parlamentare. Putem sa anticipam inca de acum faptul ca solutia benefica pentru Romania inseamna un guvern suplu, european, cu 15 ministere'", arata Raluca Turcan intr-o postare pe Facebook.

Astfel, liderul liberal le cere celor ca si-au asumat acest lucru semnand si votand pentru motiunea de cenzura sa isi duca angajamentul pana la capat.

"Motiunea de cenzura a fost votata de partidele de Opozitie, a fost si semnata olograf de fiecare parlamentar din Opozitie!

Sunt increzatoare ca in doar doua saptamani o semnatura si un vot nu pot fi negate de catre cei care au ales un alt parcurs pentru Romania", conchide Raluca Turcan.

Negocierile duse de premierul desemnat Ludovic Orban cu partidele parlamentare sunt abia la jumatate. Presedintele PNL a anuntat ca la acest moment are cate 3 optiuni de ministri pentru fiecare portofoliu si pana la mijlocul saptamanii viitoare, cand va avea loc a doua runda de negocieri, se va hotari asupra unei singure propuneri.

Chiar daca Orban s-a aratat optimist dupa fiecare discutie, anuntand chiar ca are cu 15 voturi mai mult fata de cele 238 de la motiune, liderii celorlalte formatiuni politice au fost ceva mai rezervati.

Citeste mai multe despre modul in care s-au desfasurat negocierile pentru sustinerea Guvernului Orban:

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Raluca Turcan voturi guvern Orban Opozitie, #PNL aduna voturi Guvern Orban Parlament , #PNL