Raluca Turcan, despre calendarul votarii Guvernului Orban: Ne asteptam la ce e mai rau

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 22:27
6335 citiri
Raluca Turcan, despre calendarul votarii Guvernului Orban: Ne asteptam la ce e mai rau

Vicepremierul propus in Guvernul Orban, Raluca Turcan, afirma ca nu presedintele Klaus Iohannis a facut structura Executivului si crede ca s-ar putea obtine o majoritate parlamentara care "sa se poata uni si in perspectiva unor alegeri anticipate".

Intrebata despre calendarul votarii Guvernului, Turcan a spus: "Ne asteptam la ce e mai rau, nu s-a schimbat deloc abordarea abuziva din perioada domnului Dragnea".

"Presedintele nu a facut structura Guvernului, ci a existat o consultare in care premierul desemnat Ludovic Orban i-a prezentat numele la care s-a gandit pentru a ocupa functiile guvernamentale. (...) Ca sa ajungem la o Romanie normala (...) trebuie ca, dupa inlaturarea acestui guvern, sa pui ceva in loc, baza pentru o reconstructie ulterioara", a declarat Raluca Turcan, joi seara, intr-o emisiune la B1 TV.

Turcan spune ca nu exclude la PNL sa obtina o majoritate parlamentara care sa sprijine Guvernul in luarea unor masuri administrative, dar care "sa se poata uni si in perspectiva unor alegeri anticipate", care ar putea avea loc anul viitor.

De asemenea, liderul liberal spune ca primele masuri pe care trebuie sa le ia viitorul Executiv sunt rectificarea bugetara, intrucat nu sunt fonduri pentru plata unor indemnizatii, legea bugetului de stat pentru anul viitor, nominalizarea unui comisar european, "blocata din ambitia doamnei Viorica Dancila de a-si numi prietena intr-o functie pentru care nu indeplinea criteriile de integritate", precum si masuri in domeniul educatiei si organizarea examenului de rezidentiat.

Turcan a subliniat ca este important ca Executivul sa fie "investit cat mai repede".

Raluca Turcan a declarat, totodata, ca salariul minim nu se creste "din pix, in biroul unui ministru", subliniind ca PNL sustine majorarea veniturilor, insa doreste ca masurile de acest gen sa aiba sustinere in economie.

"Un salariu minim nu se creste din pix, intr-un birou de ministru. Sunt niste indicatorii care cu totii trebuie sa contribuie, astfel incat mediul privat sa nu se blocheze. Mai mult, poti sa ajungi la inflatie, adica ceea ce s-a intamplat in ultimii trei ani de zile. (...) Ceea ce s-a dat cu o mana s-a luat cu doua, exact asa se poate intampla daca salariul minim nu are o ancorare in economia reala", a mai spus vicepremierul desemnat.

Aceasta a reafirmat ca "tot ceea ce inseamna majorare de pensii nu este afectata" de programul PNL, dar viitorul guvern doreste "sustenabilitate pe termen lung" atunci cand se fac majorarile de venituri.

"Legea pensiilor se respecta si sustinem majorarea pensiilor exact cum prevede legea actuala, in raport cu rata inflatiei si cu salariul mediu", a explicat Turcan.

Aceasta a subliniat ca si programul de majorari salariale va fi respectat, insa sunt categorii de bugetari "care trebuie sa se teama", ea referindu-se aici la cei care sunt angajati pe criterii politice, a caror singura calitate este "apartenenta la un clan clientelar".

In ceea ce priveste negocierile politice pentru sustinerea Guvernului Orban, Raluca Turcan sustine ca PNL "stia foarte bine" ca dupa trecerea motiunii de cenzura, Pro Romania va avea o alta abordare, dar si ca armonizarea proiectelor tuturor celor care au contribuit la succesul motiunii de cenzura "nu reprezinta un demers imposibil".

Citeste si:
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi...
Sursa: NEWS.RO