4 nume posibile pentru sefia PNL

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 16:40
6213 citiri
4 nume posibile pentru sefia PNL
Foto: Facebook / Nicolae Robu

Vicepresedintele PNL Nicolae Robu considera ca sunt trei criterii "obligatorii si benefice" pentru alegerea viitorului presedinte al PNL si afirma ca acestea ar fi indeplinite de Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Marian Petrache.

"Cu riscurile de rigoare, o sa dau patru nume de colegi care, consider eu, indeplinesc cele trei criterii si o voi face in ordine alfabetica, respectiv Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Marian Petrache (...) sa fie cat se poate de clar ca toti patru imi sunt egali in apreciere", arata Nicolae Robu, vineri, intr-un comunicat de presa.

In opinia sa, inainte de a rosti nume, chiar daca sunt multe abordari posibile, exista trei criterii care ar fi "benefic, chiar obligatoriu" sa fie indeplinite de viitorul presedinte al PNL.

Primul criteriu, in opinia lui Nicolae Robu, ar cere sa fie un om cu forta electorala dovedita, adica unul care a castigat alegeri importante, in confruntari uninominale, cu scor sensibil peste scorul partidului.

Pe locul secund Nicolae Robu plaseaza necesitatea "sa fie perceput de comunitatea PNL - membri si simpatizanti - ca apartinandu-i trup si suflet, ca important in cadrul ei si apt, demn a o reprezenta, cu prestanta atat in interiorul ei, cat si in exterior, si aceasta deopotriva prin CV-ul sau si prin personalitatea sa".

Cel de-al treilea criteriu mentionat de Robu este "sa aiba prestanta 'pe sticla', sa suscite atentie atunci cand apare - bine ar fi chiar pasiune, dar asta e mai greu - si sa aiba darul sau harul de a face ca cei ce-l urmaresc sa tina minte ce aud spus de el".

Nicolae Robu considera acest ultim criteriu o "exigenta foarte importanta", pentru ca "multi oameni - inclusiv foarte valorosi, altfel, sunt volatili, adica deindata ce dispar de pe 'sticla', dispar si din mintile si din sufletele celor ce i-au vazut, nu tine minte nimeni nimic din ceea ce ei".

Dupa demisia Alinei Gorghiu, presedintia interimara a PNL este asigurata de Raluca Turcan, pana la viitoarele alegeri interne.

Citeste interviul acordat Ziare.com: Se rupe PNL? Vine Ciolos? Raluca Turcan: Romania nu e la fel de usor de condus ca Teleormanul

#Nicolae Robu criterii presedinte PNL , #presedinte PNL