PNL a contestat la CCR modificarile la Legea ANI: Societatea sa "strige din rasputeri" demisia lui Liviu Dragnea

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 15:30
3723 citiri
PNL a contestat la CCR modificarile la Legea ANI: Societatea sa "strige din rasputeri" demisia lui Liviu Dragnea
Foto: Facebook/ PNL

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, ca liberalii au depus la Curtea Constitutionala (CCR) sesizarea privind modificarile la Legea de functionare a ANI.

"PNL a finalizat contenstatiile la Curtea Constitutionala pe legea care modifica functionarea Agentiei Nationale de Integritate, prin invalidarea tuturor deciziilor confirmate in instanta ale acestei Agentii in perioada 2007-2013, de catre parlamentari ai Romaniei. (...) Prin legea de functionare a ANI, practic, s-au anulat decizii definitive ale instantelor de judecata", a precizat Raluca Turcan la Parlament.

Ea a mai spus ca Parlamentul Romaniei ar trebui sa se indeparteze de Liviu Dragnea, iar societatea ar trebui sa ii "strige din rasputeri" demisia.

"Grupul infractional Dragnea din Camera Deputatilor a lovit din nou. Lucrul acesta nu poate fi tolerat, cred ca intreg Parlamentul ar trebui sa se disocieze de Liviu Dragnea, cred ca societatea ar trebui sa strige din rasputeri demisia lui Liviu Dragnea, pentru ca atunci cand este sa terfeleasca imaginea Romaniei in strainatate si imaginea Parlamentului in lume, Liviu Dragnea nu are nicio retinere si scrie scrisori in numele tuturor parlamentarilor, ca si cum domnia sa s-ar suprapune cu toti cei care au fost votati in aceasta institutie.

Trebuie sa isi respecte obligatiile de presedinte", a declarat prim-vicepresedintele PNL.

Raluca Turcan i-a cerut demisia liderului social-democratilor, stoparea dezbaterilor din comisia care modifica Legile Justitiei si asteptarea unor puncte de vedere ale institutiilor europene.

"PNL nu poate tolera si incuraja un asemenea comportament din partea PSD si ALDE, in special din partea lui Liviu Dragnea, si inca o data, in mod oficial, ii solicitam demisia lui Liviu Dragnea, stoparea dezbaterilor pe legile justitiei, asteptarea unui punct de vedere de la institutiile din domeniul justitiei, partenerii nostri internationali, Comisia Europeana, Comisia de la Venetia si asteptarea unei evaluari si a unui studiu de impact al acestor legi", a subliniat prim-vicepresedintele PNL.

Parlamentul a adoptat, la initiativa deputatului PSD Florin Iordache, modificarea legii ANI, care prevede ca interdictiile aplicate senatorilor si deputatilor descoperiti de Agentia Nationala de Integritate in conflict de interese in perioada 2007 - 2013 inceteaza de drept.

In sesizarea depusa la CCR, PNL reclama incalcarea reglementarilor legale privind normele de tehnica legislativa, a competentei Camerelor, precum si principiul neretroactivitatii legii civile.

Liberalii mai arata ca dispozitiile sunt neconstitutionale pentru ca incalca principiul colaborarii loiale intre autoritatile si institutiile publice din Romania.

"De asemenea, incalcarea cu buna stiinta a Deciziei CCR nr.619/2016 reprezinta o sfidare a Curtii Constitutionale, autoritate publica autonoma de rang constitutional, fundamentala pentru asigurarea respectarii Constitutiei si o alta incalcare a principiului colaborarii loiale", sustine PNL.

Citește și:
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul George Adrian Paladi, care este și finul europarlamentarului Mihai Tudose, a demisionat săptămâna trecută din PSD și a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL. Cu...
Kelemen Hunor vrea alegeri anticipate în 2023: „Este necesară o majoritate stabilă la guvernare”
Kelemen Hunor vrea alegeri anticipate în 2023: „Este necesară o majoritate stabilă la guvernare”
Vicepremierul și liderul UDMR Kelemen Hunor a transmis într-un interviu că este în favoarea alegerilor anticipate în 2023, motivând că anul viitor va fi unul de „stagnare” și că este...
#PNL sesizare CCR legea ANI, #modificari lege ANI sesizare CCR , #presedinte PNL