PNL nu renunta la motiunea de cenzura

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 18:02
2508 citiri
PNL nu renunta la motiunea de cenzura
Foto: facebook/Raluca Turcan

Liberalii nu renunta la motiunea de cenzura impotriva Guvernului a carui demitere spun ca se impune.

Totodata ei cer punerea in acord, in urma unei dezbateri parlamentare, a celor doua coduri penale cu deciziile Curtii Constitutionale (CCR), a anuntat duminica presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, in cadrul unei conferinte de presa.

"In fata atitudinii arogante a coalitiei PSD-ALDE, consideram ca trebuie folosite mijloace democratice si institutionale, care, in viziunea Partidului National Liberal sunt urmatoarele: motiune de cenzura si caderea Guvernului si o dezbatere reala in Parlament si punerea in acord a celor doua coduri cu deciziile CCR", a declarat Raluca Turcan.

Ea a cerut garantii din partea lui Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Sorin Grindeanu "ca au inteles mesajul strazii, ca nu vor adopta masuri pentru salvarea protejatilor politici si ca nu vor intreprinde masuri care sa slabeasca actiunea Justitiei".

"Faptul ca Guvernul a abrogat ordonanta inseamna ca a recunoscut ca a gresit. Acest lucru este foarte clar (...) Oamenii asteapta garantii ca astfel de derapaje de la egalitatea in fata legii, stat de drept cu institutii puternice nu se vor mai repeta", a mai spus Turcan.

Presedintele interimar al PNL a subliniat faptul ca liberalii nu doresc sa valorifice politic protestele din strada, dar ca primii care trebuie sa inteleaga ceva din "aceasta uriasa energie a romanilor" sunt chiar membrii Partidului National Liberal.

"Intre cei care au iesit in strada, au fost multi oameni care in trecut au votat PNL, dar care in ultimii ani s-au indepartat de PNL din cauza limbajului dublu si al standardelor duble aplicate in multe situatii", a mai atras Raluca Turcan atentia.

Guvernul a decis, duminica, in cadrul unei sedinte de urgenta, abrogarea ordonantei privind modificarea Codurilor Penale. Decizia a fost luata la sase zile de cand acelasi Executiv a adoptat-o. Ulterior, ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial.

In ordonanta de abrogare adoptata astazi, nr. 14/2017, Guvernul Grindeanu a introdus insa un detaliu tehnic, greu de observat, dar care arunca in aer actul normativ si deschide usa revenirii in forta la OUG 13.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#PNL motiune cenzura, #abrogare ordonanta cod penal , #presedinte PNL