PNL se desteapta, in sfarsit? Turcan: La parlamentare, PNL a fost praf. Predoiu: Trebuie sa ridicam partidul impotriva PSD!

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 07:48
2948 citiri
PNL se desteapta, in sfarsit? Turcan: La parlamentare, PNL a fost praf. Predoiu: Trebuie sa ridicam partidul impotriva PSD!
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Liderii PNL isi analizeaza problemele din partid, dupa ce au realizat ca la parlamentare au fost "praf" si spun ca unica solutie este unitatea impotriva PSD.

Presedintele interimar Raluca Turcan spune ca la recentele alegeri PNL mai avea putin si ramanea "cu praful de pe toba", mentionand ca s-a ajuns acolo "dintr-o lipsa crunta de dialog" si "dintr-o lipsa de respect in echipa Partidului National Liberal, dintr-o ruptura infioratoare intre centru si baza".

Si prim-vicepresedintele Catalin Predoiu a criticat faptul ca in unele organizatii ale partidului membrii PNL nu se inteleg intre ei, sustinand ca lipsa de incredere a liberalilor in ei insisi este o amenintare pentru partid.

"La fostele alegeri parlamentare Partidul National Liberal a fost praf, mai aveam putin si ramaneam cu praful de pe toba. Am ajuns acolo dintr-o lipsa crunta de dialog intre noi, dintr-o lipsa de respect in echipa Partidului National Liberal, dintr-o ruptura infioratoare intre centru si baza, adica dumneavoastra, cei chemati sa munciti in campanii, dintr-o ruptura de realitate intre ceea ce asteapta oamenii de la noi si inainte de campanie, si in perioada campaniei, si ceea ce au facut unii colegi atat timp cand au fost la decizia PNL. (...) Solutia este la dumneavoastra.

Avem mai multe variante. Una sa ne uitam cum unii liberali pur sange clameaza solutiile de viitor pentru PNL, insa in anumite momente nu au ezitat nicio secunda sa pactizeze cu PSD-ul, si sa-l puna pe tava, si multe rezultate slabe au fost si rezultatul blaturilor dintre PNL si PSD", a declarat Turcan, marti seara, la Ploiesti.

Turcan face referire la Viorel Catarama, care in weekend a propus ca toate spitalele si invatamantul superior sa fie private

Raluca Turcan a afirmat ca electoratul va merge alaturi de PNL atunci cand liberalii vor crede in ceea ce spun.

"Cei carora noi ne adresam sunt diferiti fata de cei carora se adreseaza PSD-ul. Nu faceti aceasta confuzie. Atata timp cat o sa avem duble unitati de masura, cat o sa avem dublu limbaj si o sa spunem ce vrea sa auda strada, dar o sa facem ce credem noi ca ne este mai confortabil, oamenii nu vor veni aproape de noi.

Oamenii vor veni alaturi de PNL atunci cand noi credem in noi, atunci cand noi credem in ceea ce spunem si-i mai convingem apoi si pe ei sa creada in ce vrem noi sa facem pentru tara", le-a spus Turcan celor peste 500 de participanti la conferinta judeteana a PNL Prahova.

Si prim-vicepresedintele partidului, Catalin Predoiu, a criticat, in discursul sau, faptul ca la nivelul unor organizatii nu exista unitate.

"Aici in Prahova, colegii pe care-i aveti in fata, au inteles ca fie prospera politic si castiga impreuna politic si iata-i fruntasi in Partidul National Liberal, fie se duc pe tobogan cu mainile infipte unul in gatul altuia, asa cum se intampla, din pacate, in alte organizatii. E bine, daca vorbim de interior, sa spunem toate lucrurile, doamnelor si domnilor, mai ales ca dupa alegerile generale toti ne-am jurat acest lucru: sa nu mai trecem sub tacere nimic, indiferent cat de dur este", a sustinut Catalin Predoiu.

"Oamenii vor sa ne vada in competitie si in lupta cu PSD-ul. (...) Trebuie sa ridicam partidul in toate organizatiile impotriva PSD-ului. Cand tot PNL-ul va fi in picioare peste tot, asa cum e aici, impotriva PSD-ului, atunci vom avea increderea oamenilor inapoi, pentru ca ei, deocamdata, ne simt ezitanti si in anumite locuri ne simt chiar oarecum in complicitate, ceea ce nu e adevarat. Ar trebui sa si probam acest lucru", a spus Predoiu in discursul sustinut la Comitetul de Coordonare Judetean al PNL Prahova.

In discursul sau, liderul liberal a afirmat ca PNL risca sa treaca in continuare prin crize din cauza lipsei de incredere.

"De ce si de ne-ce, putem vorbi pana maine, dar in general toate cauzele se cunosc. Problema e ca unele dintre ele persista si pentru viitor si ameninta ca Partidul National Liberal sa treaca in continuare prin crize.

Inca nu sunt inlaturate aceste cauze si prima pe care eu o vad este lipsa de incredere. (...) De unde vine lipsa de incredere de multe ori? Din lipsa de claritate a programului, a ideilor, a doctrinelor, trebuie sa limpezim aceste lucruri si sa facem egal intre valorile pe care le promovam si masurile pe care le luam", a mai afirmat prim-vicepresedintele Predoiu.

Sa vedem si masurile luate de PNL, dupa aceste declaratii transante.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PNL lupta PSD, #Turcan viitor PNL, #Predoiu PNL PSD , #presedinte PNL