Raluca Turcan: Guvernarea PSD-ALDE si-a asumat incalcarea Tratatului de Aderare a Romaniei la UE

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 14:15
4302 citiri
Raluca Turcan: Guvernarea PSD-ALDE si-a asumat incalcarea Tratatului de Aderare a Romaniei la UE
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan sustine ca liderul PSD, Liviu Dragnea, impreuna cu premierul Viorica Dancila isi asuma incalcarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, prin actiunile lor recente, care indeparteaza tara noastra de valorile UE.

"Liviu Dragnea si Viorica Dancila submineaza ordinea constitutionala a Romaniei si angajamentele noastre internationale. Prin actiunile lor, Liviu Dragnea si Viorica Dancila nu doar ca se plaseaza in afara Constitutiei Romaniei, ci transmit si mesajul ca guvernarea PSD-ALDE si-a asumat incalcarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana", scrie Raluca Turcan, intr-o postare pe Facebook.

"Prin atacurile la adresa justitiei, a statului de drept si a libertatilor fundamentale, prin inducerea in eroare a Comisiei Europene si a Parlamentului European, Liviu Dragnea si Viorica Dancila fac tot posibilul sa genereze sanctiuni la adresa Romaniei.

Represiunea brutala din Piata Victoriei, atacurile la adresa presei independente, pilon al democratiei, ca si actiunile de subminare a statului de drept transmit mesajul ca guvernarea PSD-ALDE nu doreste respectarea criteriilor politice care au facut posibila aderarea noastra la Uniune Europeana.

Consider ca Romania se confrunta cu pericolul iminent al sanctiunilor europene, inclusiv de natura financiara, din cauza actiunilor iresponsabile ale celor doi. Actiunea anti-nationala a infractorilor si a interpusilor lor semi-analfabeti trebuie oprita de urgenta!", mai spune liderul PNL.

Reactia vine dupa ce Dragnea s-a aratat "extrem de dezamagit" de pozitiile adoptate, luni seara, in comisia LIBE de prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, si de ceilalti oficiali europeni prezenti la dezbatere, care au avertizat ca situatia din Romania s-a degradat.

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a precizat ca Romania face pasi inapoi, iar Comisia nu va ezita sa aduca Guvernul roman in fata justitiei.

Ingrijorarile sunt serioase, a mai spus oficialul european, mai ales dupa imaginile cu protestatari agresati de fortele de ordine.

Reactia PSD: Sa il expulzam pe Klemm! Sa isi dea demisia Timmermans!

Citeste si Dacian Ciolos avertizeaza ca PSD a lansat campania ROEXIT: In aceste zile, decidem daca Romania va mai fi parte a UE

V.D.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
#Raluca Turcan PNL, #Dragnea conflict Timmermans, #Dragnea ROEXIT , #presedinte PNL