Raluca Turcan: Miza Congresului este unitatea PNL. Orban are autoritatea politica necesara

Luni, 05 Iunie 2017, ora 15:45
3693 citiri
Raluca Turcan: Miza Congresului este unitatea PNL. Orban are autoritatea politica necesara

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni la Sibiu ca miza Congresului PNL este unitatea partidului in jurul unei persoane care poate reconecta baza partidului cu decizia politica nationala.

Turcan a spus ca acest congres va inchide practic procesul de fuziune interna, precum si perioada de stabilizare asigurata dupa esecul electoral din 2016.

Raluca Turcan a mai declarat ca viitorul presedinte al PNL va avea nevoie de autoritate si de o legitimitate puternica si ca in opinia ei, congresul va oferi un sprijin puternic viitorului presedinte, pentru un mandat puternic.

Raluca Turcan si-a facut public si sprijinul pentru candidatura lui Ludovic Orban.

Presedintele interimar al PNL a anuntat ca, in opinia sa, persoana care intruneste autoritatea politica necesara, prin prisma experientei in PNL, a relatiei cu baza partidului si catre care in acest moment converg cele mai multe energii este Ludovic Orban.

"Solutiile propuse de Ludovic Orban pentru reforma interna intrunesc cel mai larg sprijin", a mai declarat Turcan.

Presedinele interimar al PNL a mai spus ca, in cele cateva luni de interimat, responsabilitatea a fost foarte clara, dar limitata: mentinerea partidul unit dupa dezastrul alegerilor, asigurarea unei linii politice corecte si organizarea unor alegeri care sa fie un exemplu de democratie interna.

Cu referire la parcursul PNL in perioada urmatoare, Raluca Turcan a spus ca sunt doua variante:

"Putem fi cel mai mare partid mic; fara forta, apatic, remorcat. Cu lideri care au pierdut sistematic toate bataliile electorale, vulnerabili, lipsiti de implicare sau sa fim marele partid al dreptei moderne care va recastiga, treptat, increderea romanilor recapatandu-si increderea in sine, energiile, vointa si pofta de a face politica mare de dreapta si de a castiga victorii decisive in alegerile care urmeaza".

Victoria, a mai spus Raluca Turcan, "presupune un drum mult mai greu si mai exigent cu noi insine".

Raluca Turcan va propune cateva completari la motiunea lui Ludovic Orban: structurarea unei opozitii totale la PSD si accentuarea parteneriatului cu presedintele Iohannis.

Cu privire la prima, Raluca Turcan a declarat ca doar o "opozitie de succes la PSD pregateste o alternativa clara la PSD si perspectiva unei guvernari de succes".

Cu referire la parteneriatul PNL - Klaus Iohannis, Raluca Turcan a spus ca PNL trebuie sa sustina mult mai energic proiectele presedintelui Romaniei. Ea a concluzionat ca atunci cand s-a mimat sustinerea acelorasi valori cu presedintele Iohannis, sau cand reprezentanti ai PNL au dat dovada de inconsecventa, PNL a avut de pierdut.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Raluca Turcan congres PNL , #presedinte PNL