Turcan ii solicita lui Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru comisar european

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 18:07
2999 citiri
Turcan ii solicita lui Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru comisar european
Foto: Facebook Raluca Turcan

Deputatul PNL Raluca Turcan solicita prim-ministrului Viorica Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si sa desemneze o persoana competenta si integraarata, ea considerand ca Dancila demonstreaza ca nu poate gandi mai departe de gardul propriului sediu de partid si ca o intereseaza mai mult promovarea clientelei PSD decat interesul tarii.

"Solicit prim-ministrului Viorica Dancila sa renunte la nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si sa desemneze o persoana competenta si integra pentru acest post! Persistenta cu care premierul sustine o candidatura nepotrivita pentru un post de comisar european periciliteaza in mod grav sansele Romaniei de a ocupa un portofoliu important. Din nou, Viorica Dancila arata ca nu poate gandi mai departe de gardul propriului sediu de partid si ca o intereseaza mai mult promovarea clientelei PSD decat interesul tarii", afirma Raluca Turcan.

In opinia liderului deputatilor PNL, candidatura Rovanei Plumb este compromisa grav din doua puncte de vedere.

"Ea nu indeplineste criteriul integritatii, pentru ca este vorba de o persoana cu grave suspiciuni de coruptie, implicata intr-o ancheta penala. Din punctul de vedere al competentei, graitoare sunt "performantele" ministrului Rovana Plumb in gestionarea fondurilor europene. Or, nu este un secret pentru nimeni ca miliarde de euro din banii europeni au fost efectiv nefolositi de Romania pentru ca Guvernul nu a fost in stare nici macar sa ii solicite pentru proiecte de investitii!", sustine Turcan.

In opinia sa, functia de comisar european este reprezentativa nu numai pentru un grup politic sau partid, ci pentru toate statele europene, propunerea Romaniei trebuie sa corespunda unor criterii clare de profesionalism si integritate.

"Nu este clar cazul Rovanei Plumb. Solicit premierului sa ia in serios acest moment important pentru Romania, sa se consulte cu Presedintele Klaus Iohannis si sa mearga la audieri cu un candidat care sa poata indeplini cu succes functia de comisar", conchide deputatul liberal.

Prim-ministrul Viorica Dancila a discutat in 20 august la Bruxelles, cu presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen pe tema comisarului european propus de Romania si a portofoliului pe care acesta l-ar putea primi.

Premierul Viorica Dancila a condamnat in repetate randuri criticile fata de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles - Rovana Plumb si Dan Nica. Ea a spus insa ca, daca cele doua propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele. Viorica Dancila a precizat ca l-a informat pe presedintele Klaus Iohannis inainte de a trimite cele doua nominalizari la Bruxelles.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Turcan candidatura Rovana Plumb compromisa, #Rovana Plumb propunere comisar european , #presedinte PNL