Turcan: Nedrept si greu de inteles cum a ajuns Nicusor Dan sa-si dea demisia din USR

Joi, 01 Iunie 2017, ora 20:11
3720 citiri
Turcan: Nedrept si greu de inteles cum a ajuns Nicusor Dan sa-si dea demisia din USR
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, joi, ca este greu de inteles din punct de vedere politic cum de s-a ajuns la demisia lui Nicusor Dan din USR, din moment ce referendumul privind familia nu este o tema majora de preocupare pentru societatea romaneasca.

"Mi se pare deopotriva nedrept si greu de inteles politic modul in care a ajuns Nicusor Dan sa-si dea demisia din USR. Nicusor Dan este un simbol pentru USR care, probabil, nu ar fi existat daca nu era generata miscarea din Bucuresti in jurul lui.

De asemenea, logica politica spune ca un partid nu trebuie sa-si focalizeze energia pe teme care divizeaza partidul, ci pe teme care unesc", a declarat Raluca Turcan, pentru News.ro.

Liderul liberalilor sustine ca ar fi fost mai intelept ca linia de demarcatie in USR sa se faca pe teme care despart dreapta de stanga, pentru o alternativa mai solida la PSD.

"Referendumul pe familie este important, dar nu este printre principalele trei teme care preocupa societatea romaneasca. Mult mai intelept ar fi fost ca aceasta linie de demarcatie a USR sa se faca pe teme care separa stanga de dreapta, care consolideaza opozitia si alternativa la PSD", a mai spus Turcan.

Nicusor Dan a afirmat, joi, ca pleaca din USR intrucat nu a putut respecta promisiunea facuta celor pe care i-a convins sa intre in partid, potrivit careia Uniunea nu va lua decizii care sa contravina sentimentelor intime, identitare ale membrilor sai.

Totusi, fostul candidat la Primaria Capitalei a subliniat clar ca, daca USR va reveni asupra acestei pozitionari, se va razgandi si el in ce priveste demisia.

Potrivit deputatului, decizia luata miercuri seara de conducerea USR arata ca "unii dintre colegii nostri sunt colegi de mana a doua".

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#Raluca Turcan demisie Nicusor Dan, #Turcan greu de inteles demisie Nicusor, #Nicusor Dan demisie USR , #presedinte PNL