Turcan spune ca PNL are oricand o propunere de premier

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 21:00
2147 citiri
Turcan spune ca PNL are oricand o propunere de premier
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, spune ca liberalii pot guverna responsabil si ca au oricand o propunere de premier, pe care insa ar trebui sa o discute la consultari cu presedintele Klaus Iohannis, doar daca PSD si-a pierdut majoritatea parlamentara.

"PNL Sibiu intareste faptul ca scopul oricarui partid politic este sa ajunga la guvernare pentru a exercita puterea in interes public. PNL urmareste insa sa ajunga la guvernare, nu intr-un malaxor de negocieri si compromisuri daunatoare asteptarilor celor multi. PNL poate guverna responsabil, are oricand o propunere de premier pe care insa ar trebui sa o discutam la consultari cu presedintele, daca PSD a pierdut cu adevarat majoritatea", a declarat Raluca Turcan.

Declaratia a fost facuta in urma sedintei de la PNL Sibiu, unde Raluca Turcan este presedintele filialei judetene.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, liberalii sunt pregatiti sa inceapa discutii pentru formarea unui nou guvern cu toti cei care nu sustin PSD-ul.

"Stabilitatea Romaniei este prioritara, asigurarea guvernarii nu este o chestiune de orgoliu politic. Daca vom avea semnale ca actuala majoritate nu mai functioneaza, PNL este pregatit sa inceapa discutii cu toti cei care resping politica PSD si influenta toxica a lui Liviu Dragnea asupra actului guvernarii. Cu toate acestea, PNL nu este dispus sa negocieze lucruri de ne-negociat, asa cum a procedat PSD. PNL nu va guverna cu PSD", a mai precizat Raluca Turcan.

Aceasta atrage atentia ca PSD-ALDE "nu si-au exclus tradatorii" si ca "cifrele sunt in continuare in favoarea lor".

"In acest moment al crizei politice generata de PSD, decizia institutionala este la presedintele Iohannis care desemneaza o persoana pentru functia de prim-ministru. Vom participa la consultarile de la Cotroceni si vom vedea daca aritmetica parlamentara este in favoarea PSD-ALDE.

Inca nu si-au exclus tradatorii. Cifrele sunt in continuare in favoarea lor", a spus Raluca Turcan.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor reprezentate in Parlament, prin care ii invita la consultari, luni, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, incepand cu ora 15:00.

Iata programul consultarilor cu partidele de la Cotroceni

Citeste si

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după...
#Turcan PNL premier , #presedinte PNL