70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat pensiile in instanta au castigat procesele. Anuntul Ministrului Muncii

Joi, 06 Mai 2021, ora 19:23

   

70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat pensiile in instanta au castigat procesele. Anuntul Ministrului Muncii
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunta faotul ca 70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat in instanta deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut castig de cauza.

"70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat in instanta deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut castig de cauza. De altfel, suma platita in primele luni ale acestui an pentru asistenta juridica de catre Casa de Pensii Covasna este de 22.000 lei, iar totalul achitat la nivel national in ultimii cinci ani depaseste 40 de milioane de lei.

Sunt cifre care arata justetea reformei pe care am demarat-o in domeniul pensiilor si care are in vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel national, care sa cuprinda toate datele din dosarele de pensii si, pe de alta parte, o noua lege care sa readuca echitatea in sistem, prin introducerea tuturor elementelor esentiale de contributivitate in calculul pensiei", sustine ministrul intr-o postare pe Facebook.

Turcan afirma ca au fost finalizate primele doua etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel national si se fac testari de soft pentru cea de-a treia etapa. "Peste 240.000 de dosare au fost deja evaluate in toata tara, in paralel cu desfasurarea activitatii curente. La Casa de Pensii Covasna, pe langa procesul de evaluare care s-a desfasurat intr-un ritm bun, s-au recuperat toate restantele la dosarele de pensii nationale cu termen depasit si mai sunt doar 15 dosare internationale de solutionat", a completat ministrul.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5699 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Într-adevăr, e foarte grav că 30% au pierdut în instanță, când deci
ziile emise le diminuează drepturile, sau, și mai grav, le resping cererile de pensionare!
topor
rank 2
Zau?
Interesanta ar fi o statistica cu privire la nationalitatea celor ce au castigat si a celor care au pierdut si nationalitatile judecatorilor care au pronuntat sentintele!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor