PNL avertizeaza: Sa nu aflam ca economia a intrat, de fapt, in recesiune din 2018

Marti, 15 Mai 2018, ora 21:32
3289 citiri
PNL avertizeaza: Sa nu aflam ca economia a intrat, de fapt, in recesiune din 2018
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca ultimele rezultate economice anuntate de INS ar trebui sa ne ingrijoreze, avand in vedere ca acestea ar putea sa ajunga si mai slabe, la urmatoarea revizuire a specialistilor, iar Romania s-ar putea trezi, in cele din urma, in recesiune economica, din cauza politicilor PSD-ALDE.

"Consumul a obosit, exporturile nu tin ritmul cu importurile iar investitiile sunt la minime istorice. Rezultatele prezentate astazi sunt inca provizorii! Sa speram ca INS nu va revizui datele despre PIB in scadere asa cum a procedat tot astazi in legatura cu datele din a doua parte a anului 2017. Sper sa nu aflam ca, de fapt, economia nu a stagnat ci a intrat, din 2018, in recesiune economica", avertizeaza liderul PNL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Turcan arata ca Guvernul PSD-ALDE a estimat pentru 2018 o crestere economica 5,5% si a dimensionat bugetul de stat la un PIB care nu va fi atins, conform datelor INS.

"Consecintele vor fi deosebit de grave pentru Romania. Cheltuielile programate nu vor putea fi finantate, ne vom imprumuta si mai tare, iar banii pentru investitii vor fi iarasi taiati pentru a se finanta cheltuielile curente. Modelul economic implementat de PSD-ALDE in ultimele 16 luni a sufocat economia romaneasca. Iluzia economica a stimularii la nesfarsit a consumului pe care a creat-o domnul Dragnea a ajuns la final.

Cine va deconta efectele? PSD? ALDE? Evident ca romanii vor fi victimele directe ale guvernarii defectuoase Dragnea-Valcov-Tariceanu!", mai spune Turcan.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Turcan criza economica, #PSD recesiune 2018 , #stiri Raluca Turcan
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”