Promisiunile Ralucăi Turcan după negocierile cu PSD: „Începând cu anul viitor alocațiile și pensiile vor fi indexate”

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 13:25
4077 citiri
Promisiunile Ralucăi Turcan după negocierile cu PSD: „Începând cu anul viitor alocațiile și pensiile vor fi indexate”
Ministrul interimar al Muncii Raluca Turcan a subliniat că PNL susține majorările de venituri FOTO Facebook / Raluca Turcan

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat, joi 11 noiembrie, la finalul negocierilor dintre PNL și PSD că în viitorul program de guvernare, alocațiile și pensiilr vor fi indexate de la începutul anului viitor.

Raluca Turcan a mai spus că există deja decizie pentru creşterea salariului minim, de la 1 ianuarie.

PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Reducarea inechităţilor este o prioritate”, a spus ministrul interimar al Muncii, la Parlament.

Turcan a precizat că astăzi nu vor anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului.

”Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat şi până acum, stabilim un impact”, a arătat ea.

Ministrul interimar al Muncii a afirmat că se fac proiecţii pentru majorarea pensiilor între 6 şi 12 la sută, majorarea alocaţiilor fiind deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le au. ”Sunt majorări pe care le avem în vedere, urmează să anunţăm ce decizie vom lua”, a completat ea.

Potrivit lui Turcan, scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la nişte principii, care sunt de a continua reforma marilor sisteme, de pensii şi de salarizare, şi reforma asistenţei sociale.

Raluca Turcan a mai spus că există deja decizie pentru creşterea salariului minim, de la 1 ianuarie anul viitor.

”În momentul de faţă suntem în discuţii tehnice pe pensii, alocaţii. Există un calendar şi vom anunţa când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuţii tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanţe”, a spus Raluca Turcan.

Discuțiile PNL - PSD - UDMR pe programul de guvernare continuă joi, 11 noiembrie, cu domeniile Muncă, Sănătate, Educaţie, Cultură şi Mediu de afaceri.

#Raluca Turcan, #Ministrul Muncii, #negocieri PSD PNL, #alianta PSD PNL , #stiri Raluca Turcan