Raluca Turcan, mesaj radical după moţiunea de cenzură: "PNL trebuie să păstreze guvernarea. Cine nu are curaj să lupte este liber să plece”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 17:43
3270 citiri
Raluca Turcan, mesaj radical după moţiunea de cenzură: "PNL trebuie să păstreze guvernarea. Cine nu are curaj să lupte este liber să plece”
"Preşedintele este liderul politic cu cea mai mare credibilitate şi singurul care poate face transfer de încredere către PNL" FOTO Facebook.com/ Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a scris marţi, 5 octombrie, pe pagina sa oficală de Facebook că este o situaţie politică dificilă, după ce Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, dar se vor găsi soluţii după ce tensiunile se vor mai calma.

Aceasta susţine că PNL trebuie să păstreze guvernarea şi cere unitatea formaţiunii. ”Cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece”, afirmă Turcan.

”Evident, este o situaţie dificilă politic şi soluţiile care nu se văd pe loc, în acest moment, în care toată lumea este tensionată, se vor găsi, după ce situaţia se mai calmează. Criza politică trebuie rezolvată de urgenţă, pentru că societatea se confruntă cu două situaţii foarte dificile: criză sanitară şi creşterea preţurilor la energie, iar oamenii doresc ca toată atenţia să fie concentrată pe problemele dificile cu care se confruntă România”, a scris, marţi, pe FAcebook, Raluca Turcan.

Aceasta a mai afirmat că ”este un moment politic care reclamă maturitate şi responsabilitate din partea clasei politice”.

”Cel mai important pentru PNL este să arate că va face ce a promis, adică sa propună soluţii la problemele de pe agenda cetăţenilor. Iar pentru asta, PNL trebuie să păstreze guvernarea.

Un obiectiv politic egal important cu apărarea guvernării este apărarea preşedintelui Klaus Iohannis. Şi pentru asta trebuie privit şi dincolo de criză, şi de moţiunea de azi. Preşedintele este liderul politic cu cea mai mare credibilitate şi singurul care poate face transfer de încredere către PNL şi poate ajută şi la recâştigarea încrederii în guvernarea PNL”, a mai scris Raluca Turcan.

Aceasta susţine că liberalii vor găsi o soluţie politică, dar este important să rămână uniţi.

”Vom găsi o soluţie politică, PNL trebuie să rămână unit, cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece. Partidul Naţional Liberal are puterea să asigure guvernarea şi să depăşească această criză care nu este a românilor, românii au alte priorităţi, este a politicienilor”, a mai scris Turcan.

Guvernul Cîţu a fost demis marţi,5 octombrie, prin moţiune de cenzură votată de 281 de parlamentari.

#Raluca Turcan, #guvernare, #Klaus Iohannis, #PNL, #motiune de cenzura , #stiri Raluca Turcan