Raluca Turcan, despre riscul excluderii din PNL după ce l-a atacat pe Florin Cîțu: ”Nu există niciun temei statutar”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 22:43
3830 citiri
Raluca Turcan, despre riscul excluderii din PNL după ce l-a atacat pe Florin Cîțu: ”Nu există niciun temei statutar”
Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii FOTO Facebook / Raluca Turcan

Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți, 23 noiembrie, că nu se teme că va fi exclusă din PNL după ce i-a cerut demisia lui Florin Cîțu, precizând că și-a exprimat nemulțumirile și în interiorul partidului.

„Acesta este regulamentul partidului. Dacă sunt colegi care atacă public președintele partidului sau partidul, atunci se supun rigorilor statutului”, a afirmat Turcan.

Întrebată dacă se așteaptă să fie exclusă de Florin Cîțu din PNL după ce i-a cerut puplic demisia, Turcan a replicat: „Nu. De ce? Am spus lucrul acesta în interior. De altfel, din interiorul partidului au apărut în spațiul public declarații mult mai tăioase decât ce am spus eu”.

Acesta a adăugat că ”în mod normal” nu ar trebui să se pună problema excluderii pentru că ”nu există niciun temei statutar”.

Ministrul interimar al muncii l-a atacat dur pe liderul PNL după ce nu a mai primit un post de ministru și în Guvernul Ciucă. În replică, Florin Cîţu a anunțat că situația Ralucăi Turcan va fi tranșată în ședința Biroului Politic Național.

Despre schimbarea lui Cîțu de la șefia partidului

Întrebată dacă Florin Cîţu ar trebui schimbat din funcţia de preşedinte al PNL, Turcan a declarat: "Nu îşi propune nimeni să-l schimbe pe Florin Cîţu. (...) Are timp suficient să confirme ca preşedinte al PNL. Cred că orice speculaţie de acest gen face rău partidului şi, în general societăţii".

Preşedintele PNL Florin Cîţu a anunţat, marţi, la Senat, despre situaţia Ralucăi Turcan, care l-a atacat dur, luni, printr-un mesaj intern, că se va discuta în Biroul Politic Naţional şi a precizat că preferă să vorbească în interiorul partidului. El a mai spus că Raluca Turcan ”a stat un an de zile în guvern şi nu prea înţelege cum stau lucrurile”.

#Raluca Turcan, #minstru demis munca, #PNL, #Florin Citu, #demisie citu, #excludere PNL , #stiri Raluca Turcan