Noua gafă a Ralucăi Turcan: i-a urat ”La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal pe Facebook, mort din 1803

Luni, 26 Iulie 2021, ora 17:05
11358 citiri
Noua gafă a Ralucăi Turcan: i-a urat ”La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal pe Facebook, mort din 1803
Raluca Turcan s-a grăbit să șteargă postarea FOTO Facebook/ Raluca Turcan

Ministrul Muncii Raluca Turcan i-a urat ”La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, colecţionar de artă şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ca urmare a ironiilor şi a comentariilor de pe reţeaua socială, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare.

”Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, ca reacție la ironiile de pe Facebook şi la comentarii, a şters urarea, păstrând doar prima parte a postării, ceea ce i-a atras noi critici ministrului:

"Raluca, ai grijă mare la vreo nuntă, da? Nu te pună dreaku să spui „condoleanțe”.

Totuși, unii au apucat să facă un print screen înaintea ca postarea inițială să fie modificată.

"La mulț an la domnu' Brukenthal! Să-i dea Dumnezeu sănătate și putere dă munca! Rezpekt!"

"Vă mulțumesc că ați eliminat sintagma "La mulți ani!" Nutresc speranța că până ajungeți la vârsta de 70 de ani (vârsta limita de pensionare pe care vi-o autopropuneți) să învățați să vă exprimați în limba română!"

"Raluca, vezi că poimâine e Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. La mulți ani, Luptă împotriva Hepatitei! Să fii sănătoasă!"

"Ați șters partea aia cu La mulți ani! E păcat, era nostim!"

Quarterly Report - Editia 4

Fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
Fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
Cinci ani şi trei luni de închisoare pentru o fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike, după ce a furat peste 5 milioane de dolari de la companiile respective, care fuseseră...
Bancul Zilei: În ce destinație de vis pleacă un tip
Bancul Zilei: În ce destinație de vis pleacă un tip
- Salut, văd că ți-ai făcut provizii. Unde pleci, în weekend-ul ăsta? - Plec departe, undeva unde toată lumea este fericită, bogată, unde peisajele sunt de vis, femeile superbe,...
#Raluca Turcan, #gafa, #Facebook , #stiri Raluca Turcan