Raluca Turcan ii cere demisia lui Teodorovici "pentru falsul bugetar pe care l-a girat"

Marti, 02 Iulie 2019, ora 11:53
2620 citiri
Raluca Turcan ii cere demisia lui Teodorovici "pentru falsul bugetar pe care l-a girat"

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan solicita demisia imediata a ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, pentru falsul bugetar pe care l-a girat.

"In loc sa fie demis pentru incompetenta, Teodorovici a fost promovat presedinte executiv al PSD. Orlando Teodorovici este artizanul a doua manipulari grosolane si periculoase pentru economia tarii: a falsificat prognozele economice si a construit un buget mincinos, care a crapat inainte de jumatatea anului; a pacalit populatia ca prin renuntarea la ROBOR, ratele bancare vor scadea", a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ea spune ca, in realitate, bugetul rusinii nationale a devenit factor de risc pentru Romania.

"Numai in primele 5 luni din acest an: banii lipsa de la buget au ajuns la 14,7 miliarde lei; cheltuielile pentru imprumuturile facute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, pana la 6,3 miliarde lei, ceea ce inseamna ca anul acesta vom plati peste 15 miliarde lei numai pe dobanzi; veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB; absorbtia fondurilor europene nerambursabile este la fel de slaba ca in anii trecuti - daca scadem subventiile acordate fermierilor direct de UE, observam ca pe investitii nu s-au adus bani deloc; investitiile publice din bugetul national sunt la fel de slabe ca anul trecut", subliniaza Raluca Turcan.

Prim-vicepresedintele PNL solicita "demisia imediata a ministrului Finantelor Publice pentru falsul bugetar pe care l-a girat".

"Solicit Guvernului sa nu recurga la epurari politice in institutiile publice si sa dea afara oamenii care muncesc pentru ca bugetul are probleme si nu poate asigura plata salariilor pentru toti angajatii.

Avertizez Guvernul ca nici in criza economica din 2009-2011 nu au fost dati afara oameni, desi Romania a trecut printr-o criza bugetara severa, generata tot de cuplul toxic PSD & Tariceanu!", incheie Turcan.

Bugetul general consolidat, care include atat bugetul de stat, cat si bugetele de pensii si de somaj, a incheiat primele 5 luni cu un deficit de 14,7 miliarde lei (3,11 miliarde euro), 1,4% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 80,6% mai mare fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care cheltuielile de personal au crescut cu 24,6%, arata datele publicate luni pe site-ul Ministerului Finantelor.

Vezi si PNL va depune plangere penala impotriva lui Dancila pe tema bugetului. Reactia premierului

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...