Raluca Turcan ii cere lui Toader demisia de la sefia grupului PD-L din Camera

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 22:12
2127 citiri
Raluca Turcan ii cere lui Toader demisia de la sefia grupului PD-L din Camera

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan crede ca Mircea Toader nu ar mai trebui sa fie lider de grup, dupa ce democrat-liberalii au votat fara sa stie in favoarea reducerii TVA la produsele alimentare de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei.

Deputatul Raluca Turcan considera ca principala responsabilitate pentru acest vot ii revine actualului lider de grup, Mircea Toader, care ar fi trebuit sa fie atent la proiectele de lege care sunt supuse votului plenului.

"Domnul Toader, ca lider de grup, are o responsabilitate si cred ca ar fi trebuit sa demisioneze. Votul de ieri ne-a pus intr-o situatie delicata", a declarat Turcan.

Pe de alta parte, Turcan (care figureaza ca a votat si ea pentru cele doua legi, n.r.) admite ca nu doar schimbarea liderului ar rezolva disfunctionalitatile de la nivelul grupului. Democrat-liberala apreciaza ca este nevoie de regandirea modului in care functioneaza grupul ca atare.

"Este nevoie de noi mecanisme de functionare a grupului pentru ca liderul de grup nu poate gestiona singur modul in care se pozitioneaza grupul fata de proiectele de lege. Cred ca viceliderii sau presedintii comisiilor ar trebui sa se implice intr-o masura mai mare in formularea punctelor de vedere", a mai spus Turcan, precizand ca sustine mai demult implicarea mai mare a viceliderilor si presedintilor de comisii.

Doua proiecte de lege au trecut marti de votul final in plen, fiind votate aproape unanim de parlamentarii puterii, desi acestia contraveneau liniei economice asumate de Guvern. Unul dintre proiecte, apartinand PSD, prevede reducerea TVA-ului la 5% pentru alimentele de baza iar al doilea proiect, initiat de un democrat-liberal, stabileste ca pensiile sub 2000 lei sa nu mai fie impozitate.

TVA de 5% la alimente si pensii neimpozabile - decizie luata din greseala in Parlament

Printre cei care s-au aratat de acord cu ambele legile se afla si ministrul Dezvoltarii Elena Udrea, dar si ministrul Muncii, Ioan Botis, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. De asemenea, legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei a fost votata si de ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Raluca Turcan demisie Toader, #demisie Mircwea Toader Turcan, #TVA alimente baza vot , #stiri Raluca Turcan