Raluca Turcan dă vina pe Ludovic Orban pentru criza politică: ”Majoritatea parlamentară e făcută pulbere, guvernul are puterile amputate”

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 21:15
4806 citiri
Raluca Turcan dă vina pe Ludovic Orban pentru criza politică: ”Majoritatea parlamentară e făcută pulbere, guvernul are puterile amputate”
Turcan crede că Ludovic Orban a ales să rupă PNL FOTO Facebook / Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministru interimar al Muncii, a declarat că PNL nu poate face o majoritate cu USR, mai ales având în vedere votul pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor unde a fost ales social-democratul Sorin Grindeanu.

Turcan a mai afirmat că ”majoritatea parlamentară e făcută pulbere, guvernul are puterile amputate” şi că românii nu îşi mai pot permite şi o destabilizare a instituţiei Preşedinţiei României.

”Faptul că premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul înseamnă că intrăm din nou pe textul Constituţiei care presupune desemnarea unui nou prim-ministru care să aibă posibilitatea să îşi creeze o majoritate parlamentară. Evident că PNL având primul ministru şi o forţă consistentă în Guvern am decis să desemnăm o echipă de negociere care să reia discuţiile cu toate forţele politice din Parlament. Până în acest moment există o soliditate a parteneriatului dintre PNL şi UDMR şi urmează să vedem de unde putem obţine un sprijin parlamentar pentru un premier pe care îl va desemna preşedintele Klaus Iohannis. Pe fond, discuţia de bază în conducerea partidului a fost să găsim acea variantă, acea soluţie care să stopeze criza politică (...)”, a declarat Raluca Turcan la Antena3, marţi seară.

Ministrul interimar al Muncii a explicat şi de ce PNL nu poate face majoritate cu USR.

”Situaţia este mult mai complicată decât pare pentru că sunt unele declaraţii care sună bine: . Întrebarea este cum poţi să o menţii cu vot clar, cu matematică în Parlament. Şi dacă mă uit în condiţiile în care Ludovic Orban din păcate a ales să rupă PNL, aritmetica parlamentară ne arată că nu putem face majoritate. Mai mult decât atât, astăzi a fost un moment important la Camera Deputaţilor în care am fi putut avea o dovadă de reluare a unei bune colaborări între PNL şi USR, să voteze preşedinte interimar la Cameră. Ce s-a întâmplat? Nu s-au putut uni cele două partide care în mod natural ar trebui să aibă prima opţiune să colaboreze. Şi am pierdut preşedinţia interimară la Cameră”, a mai declarat Turcan.

Raluca Turcan a adăugat că România şi românii nu îşi mai pot permitre încă o criză, ea referindu-se la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

”Majoritatea parlamentară e făcută pulbere, guvernul are puterile amputate şi avem şi un demers de suspendare al preşedintelui care dincolo de faptul că este neconstituţional, este total neadecvat momentului. România şi românii nu îşi mai pot permite ca pe o criză politică, o criză sanitară, nu îşi mai pot permite destabilizarea unei instituţii reper de stabilitate şi funcţionare”, a declarat Turcan.

Citește și:
CNN: Resturile unei drone civile de fabricaţie chineză, modernizată şi înarmată, descoperite într-o pădure din Ucraina
CNN: Resturile unei drone civile de fabricaţie chineză, modernizată şi înarmată, descoperite într-o pădure din Ucraina
Militari ucraineni au găsit pe teritoriul lor rămăşiţele a ceea ce pare a fi o dronă de uz civil, fabricată de o companie chineză, modernizată şi înarmată, ce ar fi fost folosită de...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Raluca Turcan PNL, #vina, #majoritate parlamentara, #distrugere, #Ludovic Orban PNL , #stiri Raluca Turcan