Raluca Turcan, despre lipsa banilor pentru pensii: „Rectificarea bugetară care se va face imediat după învestirea guvernului confirmă tot ceea ce am spus”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 23:43
2841 citiri
Raluca Turcan, despre lipsa banilor pentru pensii: „Rectificarea bugetară care se va face imediat după învestirea guvernului confirmă tot ceea ce am spus”
Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii FOTO Facebook / Raluca Turcan

Raluca Turcan a declarat marți, 23 noiembrie, că anunţul privind o rectificare bugetară imediat după învestirea noului guvern, când Ministerul Muncii va primi bani, confirmă afirmaţiile sale cu privire la bugetul pentru pensii.

Ministrul demis al Muncii a sublinat că a primit cu nemulţumire decizia ca bugetul Ministerului Muncii să fie rectificat negativ şi că a făcut aproape zilnic demersuri oficiale sau informale pentru rezolvarea problemelor financiare ale ministerului.

”Faptul că astăzi s-a anunţat că după învestirea Guvernului, în prima şedinţă, se va realiza rectificarea bugetară şi se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii şi a bugetului de asigurări sociale pentru a plăti în luna decembrie pensiile şi alocaţiile confirmă tot ceea ce am spus. Aşadar, aici nu mai este cuvântul meu contra altor opinii care au mai fost exprimate în spaţiul public, e un lucru confirmat deja de cei care vor veni la Guvern. De ce au fost bani luaţi la rectificarea bugetară? Nu ştiu, sincer, nu ştiu”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Ea a declarat că a aflat ”după anunţul public” faptul că la rectificarea bugetară trecută ministerul pe care îl conducea şi care avea cea mai bună execuţie bugetară, de 97%, a pierdut bani.

”Asta a fost situaţia atunci. Am înţeles, pot să înţeleg. Într-o echipă guvernamentală există calcule care pot să transceadă, să spunem, viziunii unui ministru”, a adăugat Turcan.

Ea a menţionat că a primit cu nemulţumire decizia ca bugetul Ministerului Muncii să fie rectificat negativ şi că a făcut aproape zilnic demersuri oficiale sau informale pentru rezolvarea problemelor financiare ale ministerului.

”Eu am această îngrijorare cu privire la finanţarea obligaţiilor noastre din momentul rectificării bugetare, când pur şi simplu s-au luat acei trei miliarde de lei de la Ministerul Muncii, de fapt, s-a luat o parte din subvenţia pe care o primea bugetul de asigurări sociale, pentru că partea de contribuţii nu asigură plata întreagă a cheltuielilor. Şi am încercat să ţin această îngrijorare cât mai mult posibil. Mai mult decât atât, cred că am parcurs toate etapele şi instituţionale şi informale. Am foarte multe adrese către Ministerul Finanţelor, am o propunere de Hotărâre de Guvern care mi-a fost restituită ca fiind neavizată pentru că nu existau bani în fondul de rezervă. (...) Au fost demersuri pe care le-am făcut instituţional aproape în fiecare zi”, a adăugat Turcan.

#raluca turnca, #ministru demis munca, #pensii, #alocatii, #rectificare bugetara, #ministerul muncii , #stiri Raluca Turcan