Raluca Turcan: Scandalul Ghita, reglare de conturi pentru decredibilizarea justitiei. E un pericol urias

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 20:43
19491 citiri
Raluca Turcan: Scandalul Ghita, reglare de conturi pentru decredibilizarea justitiei. E un pericol urias

Scandalul iscat de asa-zisele dezvaluiri ale lui Sebastian Ghita si Traian Basescu reprezinta o reglare de conturi intre oameni care la un anumit moment au avut niste legaturi, o reglare care ascunde intentia de a decredibiliza institutiile statului. E foarte important ca noi, oamenii politici, sa nu intarim neincrederea in institutiile statului, afirma presedintele PNL, Raluca Turcan.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Raluca Turcan apreciaza ca "sunt persoane publice care vor sa-si ascunda niste fapte si urmaresc sa slabeasca increderea in justitie, astfel incat daca justitia va ajunge la ei sau alte persoane influente sa nu mai para credibila. E un pericol urias."

Dar, afirma presedintele PNL, "acest lucru nu inseamna ca lucrurile aparute in spatiul public nu sunt grave. Sunt foarte grave si ele trebuie investigate de cei cu responsabilitati in clarificarea lor. Conduita corecta e sa lasam institutiile sa-si faca datoria. Avem legi care daca sunt respectate pot sa asigure aceasta functionare si reglare a institutiilor statului."

Raluca Turcan considera ca nu un om politic trebuie sa spuna ce trebuie facut in justitie. "Avem o ancheta a Parchetului General, avem Inspectia judiciara, avem CSM, institutii care pot spune daca au fost abuzuri si, daca au fost, cine trebuie sa raspunda."

Intrebata daca dezvaluirile lui Traian Basescu nu pun intr-o situatie delicata fostul PDL, partid care i-a fost alaturi exact in perioada vizata, Raluca Turcan a aratat ca partea fosta PDL din PNL s-a delimitat de Traian Basescu inca de cand era presedinte in functie pentru ca a dorit la un anumit moment sa intervina in alegerile din partid.

"Eu nu vad si nu cred sa mai fie persoane care sa empatizeze la jocurile pe care le face Traian Basescu in politica si mai ales in partea de justitie si nu cred ca mai exista oameni care sa mai spere la o apropiere de Traian Basescu", a spus Turcan.

Cititi maine pe Ziare.com un amplu interviu cu Raluca Turcan. De ce a pierdut PNL alegerile? Cand va avea loc conventia? Se urasc pedelistii si penelistii? Va fi Dacian Ciolos presedintele PNL si cum il privesc liberalii pe fostul premier? Cititi, vineri, pe Ziare.com!

#Raluca Turcan presedinte PNL, #Ghita Basescu dezvaluiri , #stiri Raluca Turcan